Manuel Vissers nieuwe hoofdtrainer Kethel Spaland (za)

Schiedam – Met ingang van volgend seizoen zal Manuel Vissers als hoofdtrainer verantwoordelijk zijn voor de zaterdagselectie van vv Kethel Spaland. Hij volgt hierbij de vertrekkende Peter van Buren op.

Manuel heeft een uitstekende staat van dienst en heeft naast goede prestaties bij  VUC, SV Den Hoorn, vv Schipluiden, DUNO & Vitesse Delft, de afgelopen vier jaar met succes de hoofdmacht van SV Charlois zaterdag van de 3e naar de top van de 2e klas geholpen.

De aanstelling van Vissers onderstreept de ambities van de Schiedamse club. Voorzitter Marco Konter: ‘Naast een bloeiende zondag-afdeling is het ook zaak om in de zaterdagtak stappen te blijven maken. Onze doelstelling is en blijft om een stabiele tweede klasser te worden. De aanstelling van Manuel past in deze ambitie.”

Bestuurslid voetbaltechnische zaken Ronald Scholte is zeer te spreken over het proces en de uiteindelijke keuze. “We kregen sollicitaties van enkele zeer goede kandidaten. In het proces zijn we dan ook niet over één nacht ijs gegaan. Uit diverse gesprekken, ook met een spelersafvaardiging, bleek uiteindelijk een unanieme voorkeur voor Manuel.”

Manuel beschikt met een UEFA A-licentie, over een uitstekende technische kwalificatie. Toch keek Kethel Spaland ook naar andere zaken. Scholte: ”Vanaf het eerste gesprek overtuigde Manuel met zijn antwoorden maar zeker ook met zijn gerichte vragen. Door het wederzijds ontspannen verloop van onze gesprekken, werd het vrij snel duidelijk dat hij past binnen ons clubcultuur, maar zeker ook op het gebied van normen en waarden hanteren wij dezelfde gedachtegang.

Manuel Vissers: “In de gesprekken met de TC en de spelersafvaardiging zijn de doelstellingen, de ambities van de club en mijn visie daarop, goed besproken.

Ik denk dat hier voor mij een mooie uitdaging ligt om de club en de spelers naar een hoger niveau te brengen. Volgens mij heeft de huidige trainer een goede basis gelegd om mee te starten. Ik was ook aangenaam verrast bij het zien van de vrij nieuwe accommodatie en de faciliteiten die daar aanwezig zijn. Daarnaast heeft Ronald Scholte mij overtuigd om bij zijn cluppie te tekenen. Hij vertrouwd erop dat we prestatief hetzelfde resultaat krijgen als bij mijn laatste 2 clubs . Die garantie heb je natuurlijk nooit, maar ik ga er wel mijn uiterste best voor doen.”

Scholte kan zich daar alleen maar bij aansluiten. Gevraagd naar de doelstelling voor het komende seizoen antwoord Scholte:  ”Laat ik het erop houden dat we verwachten met de aanstelling van Manuel een andere kijk en een nieuwe impuls te kunnen geven. Hierdoor gebeurt er altijd iets binnen het selectie proces, waardoor scherpte en prestatie een natuurlijke wending zal krijgen.

Waar dit in het eerste seizoen al toe leidt, gaan we zien. Ik heb er in ieder geval het volste vertrouwen in.”


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl