Marjolein Luijten-van der Tas (DWS) “Beachhandbal geweldige aanvulling”

Schiedam – De Schiedamse handbalvereniging DWS kan zich sinds twee jaar de trotse bezitter noemen van een heus beachhandbalveld. “Naast het veldhandbal en de reguliere zaalcompetitie is deze attractieve handbalvariant, waarin vliegertjes en pirouetten de boventoon voeren, een geweldige aanvulling voor menig handball(st)er”, stelt Marjolein Luijten-van der Tas.

“Het is een geweldig spel”, reageert de oer-DWS’er, die naast haar huidige rol als trainster en TC-lid bij de blauw-witten ook medeoprichter is van de Rijnmond handbalschool. “De handbalbond heeft als duidelijk doel het beachhandbal naar een hoger plan te tillen. Via handbalschool Rijnmond zijn we begonnen om deze variant aan te bieden en daarvoor zochten we een locatie. Het bestuur van DWS was direct enthousiast en met behulp van een groot aantal sponsors hebben we sinds twee jaar een geweldig beachhandbalveld liggen waar iedereen graag gebruik van maakt.”

Waar een regulier seizoen voornamelijk bestaat uit een veld- en een zaalperiode geldt dit niet voor de hoger spelende teams waarin de lange zaalcompetitie geen ruimte biedt voor een veld- seizoen. “Juist voor deze groepen is het een mooie mogelijkheid, om wanneer de zaalperiode is afgelopen, over te stappen naar het beachhandbal. Dit jaar zullen we met de A- en B-jeugd en met de herenselectie op prestatieniveau weer gaan deelnemen aan de vele toernooien die er in het land worden gehouden. Het NK halen is hierin ons doel”, stelt de geboren Schiedamse.

Beachhandbal competitie
“Er is op dit moment nog geen structurele beachhandbal competitie en het aanbod bestaat voornamelijk uit toernooien die in heel het land plaatsvinden.
Je ziet dat het beachhandbal in korte tijd geweldig aan populariteit heeft gewonnen en met de prestaties van het Nederlands beachhandbalteam ligt een echte competitie wellicht in het ver- schiet. Als dat gebeurt zijn wij er met DWS klaar voor!”

Dit is een artikel uit het gloednieuwe waterwegsport.nl magazine.
Lees de nieuwe waterwegsport.nl aftrap editie 19/20 nu online of pik hem op bij je sportvereniging ! (Op de cover klikken !)

Foto: DWS

 


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl