Zware tijden voor SV&HV Schiedam

 

 

Bussum – De honkballers van SV&HV Schiedam hebben afgelopen vrijdag opnieuw met grote cijfers verloren. In Bussum was het derde team van HCAW, bestaande uit vele voormalige hoofdklasse spelers, veel te sterk.

Al jaren lang heersen de Bussumers in de klasse net onder de Overgangsklasse. Een jaar geleden moest SV&HV Schiedam als kampioen van de 1e klasse B diep buigen voor HCAW, de kampioen van de 1e klasse A. In de finale om het algehele kampioenschap werd het in 7 innings 10-0.

Foto: Judith Droog

Promoveren naar de Overgangsklasse is voor HCAW geen optie, omdat het reserve team van HCAW in de Overgangsklasse speelt.

Even leek het er vrijdagavond op, dat de Schiedammers er nog een wedstrijd van konden maken. Na al snel op achterstand te zijn gekomen, kwam zij in de vierde inning terug tot 8-6. Maar na een pitcherwissel bij SV&HV Schiedam, gingen de Bussumers in de vijfde slagbeurt helemaal los. De ene na de andere honkslag leverde HCAW maar liefst 9 punten op. Een inning later werden hier nog eens vier punten aan toegevoegd.

De komende week wacht SV&HV Schiedam nog een zwaar programma. Morgenavond staat de inhaalwedstrijd tegen het derde team van hoofdklasser Amsterdam Pirates op het programma. Zondag komt Domstad Dodgers op bezoek in Sportpark Bijdorp, dat samen met HCAW aan kop staat in de Topklasse.

 

 

 

Avatar foto

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com