Mark Verkade (DVO’32) “Vlaardings kampioenschap unieke bekroning voor unieke periode”

Vlaardingen – Afgelopen zaterdag schreven de voetballers van DVO’32 op een volgepakt CWO complex historie door in de finale van het Vlaardings kampioenschap met een eclatante 7-0 overwinning op VFC (za) voor het eerst in de club-historie beslag te leggen op de kampioensschaal. Deze prestatie van het team van oefenmeester Ben Hoogwerf is een vette kers op de taart die vijf jaar geleden begon te rijzen en is uitgegroeid tot een dikke slagroomtaart.

Door: Mischa Keemink

Voor DVO’32 icoon Mark Verkade smaakte deze zoete lekkernij nog beter. De hardwerkende back maakt al ruim 16 jaar deel uit van de zwart-witte formatie en zette vijf jaar geleden als sponsor samen met het bestuur en trainer Ben Hoogwerf de lijn om DVO’32 uit te laten groeien tot “De parel van de Marathonweg”. Een missie die inmiddels meer dan geslaagd lijkt.

“Het was echt genieten.” blikt Verkade, die een half uur voor tijd symbolisch de aanvoerders band van Walter Zomervrucht kreeg opgeschoven, terug. We hebben vijf jaar geleden met z’n alle de schouders eronder gezet en vanaf dat moment zijn we met een kampioenschap en promotie naar de derde klasse alleen maar vooruit gegaan. Dat je deze stijgende lijn dan ook mag voorzetten met zo’n kampioenschap dat is een unieke bekroning voor een unieke periode waar we allemaal keihard voor hebben gewerkt.” blikt hij terug.

Volgens de hoofdpersoon was er absoluut geen twijfel over de goede afloop van de finale. Verkade onderstreept dan ook de belangrijkheid van het Vlaardings kampioenschap. “Voor iedereen die in Vlaardingen voetbalt staat de dag van de finale al met rode pen dik omcirkeld. Van jongs af aan wil je daar als voetballer gewoon op het veld staan en laten zien wat je kan. Wij zijn echt vol door blijven trainen en hadden echt het besef dat dit een unieke kans was om voor de eerste in de DVO’32 historie de titel te pakken. Dat het dan met een 7-0 overwinning gebeurd onderstreept onze gretigheid.”

Voor wat betreft de toekomst ziet de 33-jarige oer-Vlaardingen het dan ook zonnig in. “Ik ga nog wel even door. Ik denk dat we nog niet aan ons plafond zitten. Er komen ook dit jaar weer wat versterkingen bij en de groep is nog erg gretig. Nee, wat mij betreft knopen we er nog wat historische momenten aan vast. Bijvoorbeeld de supercup Schiedam/ Vlaardingen want die staat ook nog niet op het lijstje hahaha.”

Foto: Ruben Zegers


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl