Marvin Janssen (Schiedams elftal): “Een stunt tegen Sparta, Waarom niet ?”

Schiedam – Aankomende zaterdag, op zaterdag 29 juni kruist Sparta Rotterdam om 16:00 uur op het terrein van Excelsior’20 de degens met het Schiedams Elftal. Afgelopen woensdag wonnen de Kasteelheren in de oefenouverture maar magertjes met 1-3 van VOC. Wellicht zit er een stunt in voor de Schiedammers. Niemand minder dan Marvin Janssen werd door organisatielid Remco Zuijdam benadert om het elftal van de jeneverstad te formeren. “Een stunt tegen Sparta, Waarom niet ?” stelt Janssen.

De ‘bondscoach van Schiedam’ is met zijn imposante carrière natuurlijk geen onbekende in de regionale voetbalwereld en ziet zijn benoeming dan ook echt als een eer. “Toen ik gevraagd werd of ik interesse had   om het elftal te gaan formeren zag ik dit echt wel als een eer en gezien dat ik op dit moment niet actief ben als hoofdtrainer had ik er ook de tijd voor om het avontuur aan te gaan. Want dit moet je wel serieus benaderen vind ik.”

De ex-trainer van o.a. SVDPW, HBSS en SVV staat hierin niet alleen in zijn missie. “Ik ben samen met Stefan Bosdijk benaderd. Daarnaast heb ik ex-prof Edgar van de Roer gevraagd om deel uit te maken van de trainersstaf en Hans Hekman, onlangs nog uitgeroepen tot ‘beste verzorger van Nederland’ zal de technische staf completeren.”

Selectieprocedure

“Het elftal zal een afspiegeling worden van de Schiedamse voetbalwereld met daarin een afvaardiging van spelers die actief zijn in een van de standaardteams die Schiedam rijk is,” stelt de bondscoach.  “We hebben in de afgelopen periode heel wat wedstrijden gezien en denken dat we een goed elftal hebben geformeerd. In de selectieperiode hebben we ook gekeken naar het type spelers. We gaan er natuurlijk vanuit dat Sparta voetballend beter is dus hebben we vooral fysiek en conditioneel sterke spelers nodig die heel de wedstrijd kunnen blijven gaan.

Stunt

Als het aan Janssen ligt zal zijn elftal genieten van de sfeer maar dat betekent niet dat er niet wordt gevoetbald voor een goed resultaat. “In eerste instantie is het natuurlijk voor de stad Schiedam geweldig dat deze wedstrijd wordt georganiseerd. Daarbij past een hoop gezelligheid en een goede entourage maar wij willen ook presteren. Ik hoop dat wanneer wij onze taken goed uitvoeren we het Sparta zo moeilijk mogelijk gaan maken. Een stunt, waarom niet!”

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl