Michael van den Bos (HVC’10) lang uit de roulatie

Op 11 december van het vorige jaar (tijdens de lockdown) speelde HVC’10 de laatste oefenwedstrijd tegen Quick O23. In de laatste minuten van die partij blesseerde aanvoerder Michael van den Bos zich flink aan de knie bij een ogenschijnlijke onschuldige botsing.
Het was feitelijk een gunstig tijdstip, want daarna lag de competitie weken stil. Je hoopt als speler dat zo’n lange rustperiode voldoende zal zijn om weer naadloos aan te sluiten. Maar zo ging dat helaas niet. De pijn in de knie bleef, bij sommige trainingen “ging hij weer door de knie.”

Het zou echter niet alleen bij een ingescheurd binnenbandje blijven. Een nieuwe scan bij de Bergmankliniek bracht aan het licht dat de kruisband in zijn knie toch afgescheurd is. Dat betekent dat voetballen op niveau niet mogelijk is. Intussen heeft de sympathieke aanvoerder besloten zich te laten opereren, want “ik heb het gevoel dat ik nog niet uitgevoetbald ben. Ik wil nog wel een paar  jaar achterin spelen. Dan is een operatie een must. Ik hoop zo snel mogelijk.”

Hij weet intussen wel waarover hij praat, want vrijwel direct na de fusie van HVC’10 scheurde hij een kruisband in zijn andere knie en toen duurde het een maand of zeven voordat  hij weer kon voetballen. “Ik ben zeker dit kalenderjaar niet meer in staat om te voetballen.”
Het verlies van de sterke aanvoerder die sinds dit jaar na het vertrek van broer Jeffrey van den Bos  als centrale verdediger speelde, komt hard aan in de selectie van  Piet Boon. Dat ook al omdat naast het gemis van Jeffrey van den Bos Leroy Smits vanwege een blessure niet meer kan spelen.  Net nu het team weer op volle sterkte kan spelen, moet het in de tweede helft van de competitie zijn meest ervaren speler missen.

Door: Cees van der Pol
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl