Het Nederlands elftal heeft met Feyenoorder Tyrell Malacia in de basis in de Johan Cruyff Arena met 1-1 gelijk weten te spelen tegen aartsrivaal Duitsland. Thomas Muller maakte op slag van rust de 1-0 voor een sterker Duitsland. Na rust maakte Steven Bergwijn de gelijkmaker.
De Duitsers hadden in de eerste helft het beste van het spel en Oranje mocht van geluk spreken dat het pas in de 45ste minuut op achterstand kwam. Werner kopte al een bal tegen de onderkant van de lat en in de laatste minuut van de eerste helft schoot Müller de bal hard achter doelman Flekken. Ook in de tweede helft had Oranje het moeilijk met de wereldkampioen van 2014 en had Duitsland de beste kansen op een tweede treffer. Uit het niets scoorde Nederland na bijna zeventig minuten de gelijkmaker via invaller Steven Bergwijn na een assist van Denzel Dumfries. Na de gelijkmaker was Nederland nog enkele keren dichtbij de overwinning. Een door de scheidsrechter gegeven strafschop werd na ingrijpen van de VAR geannuleerd.
Malacia speelde zijn derde interland en werd na iets meer dan 70 minuten spelen gewisseld.
Zaterdag kwam Malacia nog als invaller in het veld tegen Denemarken. Bondscoach Louis van Gaal begon in Amsterdam ook met oud-Feyenoorder Steven Berghuis, voormalig Spartaan Denzel Dumfries en Frenkie de Jong uit Arkel in de basis. Voormalig Feyenoorder Georginio Wijnaldum kwam na rust in de ploeg voor Teun Koopmeiners. Wijnaldum, die een moeizaam seizoen doormaakt bij PSG, kwam zaterdag niet in actie en is niet meer verzekerd van een basisplaats onder Louis van Gaal. Feyenoorder Guus Til bleef net als zaterdag 90 minuten op de bank.
Nederland won afgelopen zaterdag in de Johan Cruyff Arena nog met 4-2 van Denemarken als voorbereiding op het WK, later dit jaar in Qatar.

Door: Rijnmond
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl