Michel Breuer in technische staf Excelsior

Michel Breuer gaat het komende seizoen aan de slag als assistent-trainer van het eerste elftal van Excelsior Rotterdam.

De 43-jarige Breuer keert hiermee terug bij de club waar zijn lange carrière in het betaalde voetbal begon. Afgelopen seizoen was hij assistent-trainer bij De Graafschap. Bij Excelsior Rotterdam wil hij zich verder gaan ontwikkelen als trainer.

Technisch manager Niels van Duinen: ,,Wij zijn blij dat we Michel kunnen toevoegen aan onze technisch staf. Met hem halen we iemand in huis met Excelsior-DNA, maar ook iemand die tot zijn 38e heeft gevoetbald op het hoogste niveau in de Nederlandse competitie. Hij weet wat er wordt gevraagd en gaat dit met onze spelers delen. Daarbij zal hij zich vooral richten op de verdedigers. Na zijn eerste seizoen als assistent bij De Graafschap gaat hij graag bij ons aan de slag en wij zijn blij dat we met hem nieuw elan aan onze staf kunnen toevoegen.’’

Lang verleden

Michel Breuer: ,,Ik vind het mooi om hier terug te keren als assistent-trainer. Ik ben bij Excelsior in de jeugd begonnen en daarna via het tweede elftal in het eerste terechtgekomen. In zes seizoenen heb ik meer dan 100 wedstrijden voor Excelsior gespeeld in het betaalde voetbal en was erbij toen we in 2002 promoveerden naar de Eredivisie. Ik heb dus een lang verleden hier. Dan is het mooi om terug te zijn en nu als trainer. Ik zie nog best veel dezelfde gezichten als ik hier rondloop en dat vind ik mooi.’’ In totaal heeft Breuer bijna 600 wedstrijden gespeeld in het betaalde voetbal. Naast Excelsior voetbalde hij voor sc Heerenveen, NEC en Sparta Rotterdam.

Vooruit willen

,,Toen ik ben gestopt met voetballen, ben ik direct als trainer aan de slag gedaan in de jeugd van Sparta. Ik heb samen met Ruben den Uil de onder 17 en 18 gedaan. Het is leuk om hem hier weer tegen te komen. En met Thomas Verhaar en Ronald Graafland heb ik nog gevoetbald. De gesprekken met Niels van Duinen en Marinus Dijkhuizen waren zeer positief. Ik had direct het gevoel dat we op één lijn zitten en dat ze bij Excelsior werken op een manier waarin ik me goed kan vinden. Een werkwijze waarin we met z’n allen vooruit willen om spelers en staf zich te laten ontwikkelen.’’

Trainersvak

Tijdens zijn voetbalcarrière haalde Breuer al zijn eerste trainersdiploma’s en inmiddels heeft hij ook UEFA-B. ,,Als speler wilde ik altijd al na mijn carrière kijken of het trainersvak iets voor mij zou zijn. Ik heb 20 jaar gevoetbald en was daar elke dag mee bezig. Mijn kennis zit dus vooral in voetbal en verdedigen. Ik was benieuwd hoe het was als ik als trainer op het veld zou staan en bij Sparta heb ik die kans gekregen. Dat voelde meteen goed en daarom vind ik het mooi dat ik komend seizoen bij Excelsior meters kan maken om hier beter in te worden.’’

Eredivisie

,,Ik heb nog veel te leren in dit vak. Natuurlijk heb je als speler veel kennis opgedaan over situaties in het veld en het spel, maar bij trainer zijn komt veel meer kijken. Dat is een ander vak en daar moet je de tijd voor nemen om daar beter in te worden. Ik heb veel zin om die stappen bij Excelsior te gaan zetten. Mijn gevoel bij de club en de staf is heel goed en daarom heb ik deze keuze gemaakt. Ik zal voornamelijk met de verdedigers aan de slag gaan, maar we gaan met z’n allen keihard aan de slag om met Excelsior weer een mooi jaar in de Eredivisie te hebben.’’

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl