Vlaardingen – De handbalsters van S.C. Twist moesten afgelopen zondag de strijd aangaan met HV Heerle. Voor beide teams stond er veel op het spel omdat Heerle nog geen punt had gehaald en Twist bij een overwinning opschuift naar de middenmoot.

Heerle begon de wedstrijd het beste en nam direct een 1 – 3 voorsprong. De handbalsters van Twist speelden slordig maar kwamen door veel strijd te leveren toch langszij en namen een kleine voorsprong van 7 – 5. De verwachting dat er bij een voorsprong meer rust in het spel van de vlaardingse dames was niet juist en Heerle knokte zich terug in de wedstrijd. Het rust signaal kwam bij de stand van 11 – 11.

Na rust eenzelfde beeld, veel strijd maar zeer slordig spel.
De dames van Twist gingen zelfs de mooiste kansen missen waardoor Heerle een kleine voorsprong kon nemen.
Nog een keer wisten de dames van Twist zich terug te vechten en kwamen weer langszij. Ook nu konden de handbaldames niet doordrukken en mede door het missen van een groot aantal strafworpen nam Heerle een beslissende voorsprong.
In de laatste minuten probeerden de dames van Twist nog iets te forceren maar Heerle gaf de voorsprong niet meer uit handen.
De dames van Twist trokken aan het korste eind en verloren onnodig met 18 -21.
Door deze nederlaag staan de dames van Twist ineens op de laatste plaats door een slechter doelsaldo maar het gat met de nummer 6 op de ranglijst is slechts een (1) punt.

Komende zondag staat de lastige wedstrijd tegen Westlandia op het programma, die evenveel punten hebben.

Bron: sc Twist