MSV’71 krijgt te weinig tegen Loosduinen

Na een 0-1 voorsprong bij rust verloor M.S.V.’71 afgelopen zaterdag in en tegen Loosduinen uiteindelijk in de slotfase toch met 2-1. Een gelijkspel was in deze spannende wedstrijd meer op zijn plaats geweest. Jack van der Vlugt tekende namens M.S.V.’71 voor de 0-1.

Twee seizoenen geleden troffen beide ploegen elkaar voor het laatst. Dat was de finale van de nacompetitie. In Maassluis won M.S.V.’71 destijds met 3-2 en promoveerde naar de 3e klasse.

In deze competitie ontlopen beide ploegen elkaar nog niet veel. Thuisploeg Loosduinen had voor aanvang van dit duel uit 5 wedstrijden 10 punten verzameld en M.S.V.’71 een puntje minder.

Een spannend duel op voorhand dus. De winnaar van deze middag zou aanhaken bij de (sub)top en de verliezer zou afdelen naar de grijze middenmoot.

De thuisploeg begon erg slap aan de partij. Van sportieve revanche voor de destijds misgelopen promotie, was in die beginfase geen enkele sprake. De bezoekers kwamen veel beter uit de startblokken. Dat gebeurde zonder de geblesseerde sterkhouders Jeremy van Loenen en Paul Dorsman. Beiden zijn lang uitgeschakeld vanwege hamstring problemen. In de spits kreeg Adzine Akachar de voorkeur boven Christian van der Pol, die op de bank begon.

Nadat Wesley van ’t Wout al na 2 minuten een inzet van Kadir Narsen onschadelijk had gemaakt namen de bezoekers het heft in handen. De hardwerkende ploeg van Harry van Kapel won de meeste duels en creëerde ook de nodige kansen. Zo nam Dennis Veldkamp een afvallende bal uit de lucht voortreffelijk op de pantoffel, maar miste op een haar het doel.

Even later zette Ricardo de Jager met een geweldige pass Jack van der Vlugt aan het werk. De rechterspits schudde Damian van der Host van zich af en verschalkte daarna ook doelman Pieter Blanken. (0-1).

Ook na die voorsprong bleef M.S.V.’71 de bovenliggende partij. Jordy Floors, Jack van der Vlugt en Joey Frerichs waren dichtbij de 0-2, maar die bleef uit.

Na de pauze tapte Loosduinen uit een heel ander vaatje. De equipe van trainer Richard Douw toonde in het tweede bedrijf aan wel degelijk goed te kunnen voetballen. Vooral Kadir Narsen bleek een handenbinder voor de Maassluise defensie. Na amper 3 minuten kwamen de gastheren al op gelijke hoogte. Mohammed Rasuli, die verdedigend uitstekend speelde, nam teveel risico in de opbouw en raakte op het middenveld de bal kwijt. Achterin was de organisatie weg bij de Maassluizers, waardoor Kadir Narsen  met een snelle steekbal werd vrijgespeeld. En dat betekende (1-1).

De gelijkmaker gaf Loosduinen vleugels. Het vertrouwen nam zienderogen toe bij de thuisploeg. M.S.V.’71 moest steeds verder terug en er kwam meer onzekerheid bij de bezoekers uit Maassluis. Twee keer kwamen de mannen van Kapel goed weg bij inzetten van Sam van Poorten en de snelle Christaan Verbree.

Maar halverwege de 2e helft ging de Loosduinse wind wat liggen en was de wedstrijd weer wat meer in balans. Christian van de Pol was in de ploeg gekomen voor de moegestreden Adzine Akachar.  Er kwamen nu weer kansen voor beide doelen en de wedstrijd kon beide kanten opvallen. Het dubbeltje viel deze keer voor Loosduinen naar de goede kant. De bij M.S.V.’71 ingevallen Karim Attsou raakte de bal niet helemaal goed waardoor hij zomaar gelukkig voor de voeten viel van Sam van Poorten. De spits van Loosduinen zei vriendelijk dankjewel en schoot de bal buiten bereik van Wesley van ’t Wout steenhard in de kruising (2-1).

In een alles of niets poging om toch nog een gelijkspel uit het vuur te slepen bracht Harry van Kapel een extra spits in (Danny Suisse) en ging achterin één op één spelen. M.S.V.’71 kwam nog wel een keer dicht bij de gelijkmaker, maar dat gebeurde uiteindelijk toch niet. Daarmee kreeg M.S.V.’71 een puntje te weinig in deze spannende en gelijkopgaande wedstrijd. Rest nog te vermelden dat scheidsrechter Predrag Obradovics een voortreffelijke wedstrijd floot.

Wesley van ’t Wout, Sven Schipper (86 Danny Suisse) Mohammed Rasuli, Ricardo de Jager, Tom Leinweber, Matthijs Jansen, Dennis Veldkamp,, Joey Frerichs, Jack van der Vlugt, Adzine Akachar (59 Christian van der Pol), Jordy Floors (75 Karim Attsou)

Foto: Archief Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl