MSV’71 verliest van Quintus en bekert niet verder

M.S.V.’71 is er niet in geslaagd om de volgende bekerronde te bereiken. In eigen huis verloor de ploeg van Paul van Loenen met 2-4 van Quintus. Of de equipe uit Kwintsheul nu doorgaat naar de volgende bekerronde is nog niet bekend, omdat de andere wedstrijd in de poule tussen WFB en Melissant werd gestaakt in verband met een ernstige blessure. Quintus of WFB bekeren door afhankelijk van het doelsaldo.

Met 2 overwinningen op zak had MS.V.’71 had deze middag genoeg aan een gelijkspel om de volgende bekerronde te bereiken. De thuisploeg ging goed van start en kwam al vrij snel op voorsprong. Rody van Baalen bediende Arno van Zweden met een heerlijke pass in de diepte. Van Zweden ontdeed zich handig van zijn tegenstander en schoot onberispelijk raak in de verre hoek. (1-0).

Een fijne start voor de gastheren uit Maassluis. Maar lang konden zij niet van de voorsprong genieten. Want binnen de 10 minuten had Timo van Houten de stand alweer recht getrokken. (1-1). Al snel na de gelijkmaker bleek M.S.V.’71 achterin kwetsbaar. Het leverde de bezoekers een paar mogelijkheden op. De grootse kans was voor Sean van der Stap, maar de rappe en behendige vleugelspits wist niet te profiteren. Zijn inzet kwam in het zijnet.

Tactische ingreep
M.S.V.’71 trainer Paul van Loenen greep in en deed een aantal tactische aanpassingen. Dat hielp. De thuisploeg kreeg weer meer controle en testte een paar keer de invaller doelman Jeffrey Vis. Maar deze stand in was een te grote sta in de weg voor Jack van der Vlugt en Rody van Baalen. De kopbal van vrijgelaten Sven Schipper op aangeven van Jack van der Vlugt ging centimeters naast.

Ook na de pauze waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en kwamen beide doelen regelmatig in gevaar. Bij M.S.V.’71 was Rody van Baalen (geblesseerd) in de kleedkamer achtergebleven. Hij werd vervangen door Jordy Spruyt.

Ook in het 2e bedrijf werd er heel snel gescoord. Deze keer waren het de gasten uit Kwintsheul, die zo snel succesvol waren. Een lange bal van achteruit ging gedragen door de wind richting  zestien meter van M.S.V.’71. Ben Wesselius leek de bal simpel te onderscheppen, maar de M.S.V.’71 verdediger struikelde. Daarna was het voor Bram Damen een koud kunstje om zijn ploeg op voorsprong te zetten (1-2).

Uitblinker Bram Damen

Even later deed uitblinker Damen opnieuw van zich spreken. Nu in defensief opzicht, toen hij Arno van Zweden van zijn 2e treffer wist af te houden. Van Zweden dacht aan een strafschop, maar scheidsrechter Johan van der Wel dacht daar anders over.

Maar twee tellen later nam van Zweden revanche. De talentvolle jeugdspeler brak door, behield het overzicht en bediende Jeremy van Loenen op maat. En dat betekende 2-2. Het buitenspel signaal van grensrechter Danny Krans werd door scheidsrechter van der Wel genegeerd. (2-2).

Na de gelijkmaker kon het nog steeds alle kanten op in deze wedstrijd met veel kansen aan beide zijden. M.S.V.’71 was twee maal dicht bij een voorsprong. Maar de fraaie inzet van Sven Schipper kwam via de baal het veld weer in. En Arno van Zweden wist de grootste kans van de middag niet te verzilveren. Aan de andere kant bracht bij M.S.V.’71 de lat reddng bij een inzet van Sean van der Stap.

Toen Bram Daamen de bezoekers uit een vrije trap weer op voorsprong schoot en M.S.V.’71 verdediger Joey Frerichs met 2 keer geel vroegtijdig naar de kleedkamer werd gestuurd was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. In de absolute slotfase mocht Bram Damen nog zijn 3e van de middag maken en daarmee de eindstand op 2-4 bepalen.

Volgende week begint de competitie. M.S.V.’71 speelt dan thuis tegen Rotterdam United.

Voor M.S.V.’71 kwamen de volgende spelers in het veld:

Bart Voskamp, Ben Wesselius (80 Tom Vreugdenhil), Joey Frerichs, Jasper van Veen, Sven Schipper, Matthijs Jansen), Rick de Jonge, Jeremy van Loenen, Rody van Baalen (45 Jordy Spruyt), Jack van der Vlugt, Arno van Zweden

Door: Nico van der Lelij


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl