MVV 27 blijft steken op gelijkspel tegen SC Botlek

De eerste drie wedstrijden na de hervatting was men gewend dat de Maaslanders met een hoog tempo speelden, er volop strijd was wat dan ook veel kansen opleverden. Echter, tegen SC Botlek was daar nagenoeg niets van terug te zien. Het was zeker niet zo dat de laag geklasseerde tegenstander goed op dreef was, maar zij konden eenvoudig overeind blijven. De ploeg uit Spijkenisse kwamen zelfs met regelmaat voor het doel van Sem Moerman, maar de MVV 27-doelman speelde als een van de weinigen een goede wedstrijd.

Het begin zag er zo hoopvol uit, de thuisclub pakte direct het initiatief. Het ging echter gepaard in een laag tempo. SC Botlek kon eenvoudig pareren en gokte zelf op de uitval. Hoofdtrainer Marcel van Wieren kon vandaag schreeuwen wat hij wilde, maar zijn aanwijzingen zouden nauwelijksover komen.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers. Jubertien Mariana nam de bal hard op zijn slof en zag deze net over gaan. Aan de andere kant nam de mee opgekomen Bret Rhijnsburger de bal op de linkervleugel technisch zeer kundig aan, haalde uit, maar zag zijn schotvoorlangs gaan.

Met iets meer dan ’n kwartier op de klok van de prima fluitende Jeroen Achterberg mocht Dennis Louter een hoekschop nemen. Yennick Berrevoets stuitte met zijn schot nog op een tegenstander, maar neef Michael Berrevoets vond een gaatje naar de verre hoek (1-0). Zou dit de bevrijding zijn om er een lekkere wedstrijd van te maken? Nee, het bleef aanrommelen in een laag tempo.

In de 33e minuut kwam SC Botlek op gelijke hoogte. Waar de Maaslandse defensie de bal eenvoudig terug had kunnen spelen op de Maaslandse doelman werd deze veroverd door Mohammed Waad die vervolgens doel trof (1-1).

De tweede helft werd met nieuwe krachten getracht alsnog een doorbraak te forceren. Julian Tinbergen nam de plek in van Cas van der Hoeven en de eigenlijk aan ’n teen geblesseerde Lourens van Rooijen verving Bouke Schippers. Veel maakte het niet uit, hoewel MVV 27 nog wel een goede mogelijkheid kreeg om voor een tweede maal op voorsprong te komen. Bret Rhijnsburger gaf de bal voor waar Rick Zwaard net over de lat mikte.

En dat moet je maar hopen dat SC Botlek er niet alsnog met de buit vandoor zou gaan. Men kreeg nog twee uitstekende kansen, maar Jordy Buurman (schot gekeerd door Sem Moerman) en Mohammed Waad (krulde de bal net over de verre kruising) deden de Maaslanders gelukkig niethelemaal in huilen uitbarsten.

Een schrale troost was vandaag het heerlijke voorjaarszonnetje wat voor een kleurtje op de wangen zorgde.

De opstelling: Sem Moerman, Dennis Kappert, Yennick Berrevoets (Dennis Terlouw), Jaco Buijnink, Bret Rhijnsburger, Cas van der Hoeven (Julian Tinbergen), Luuk van Strijen, Michael Berrevoets, Rick Zwaard, Bouke Schippers (Lourens van Rooijen en Dennis Louter.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl