MVV 27 en Rijnmond Hoogvliet Sport in evenwicht

Het gelijk opgaande duel tussen de twee middenmoters leverde geen winnaar op en dat was dan ook terecht. Het houdt echter wel in dat MVV 27 na zeven thuisduels nog altijd op zoek is naar de eerste zege op het eigen sportcomplex. Wat dat betreft kunnen de Maaslanders beter buitenshuis gaan spelen, want dat leverde tot nu toe drie overwinningen en twee delingen op.

De gastheren waren al snel voor het doel van de ploeg uit Hoogvliet te vinden. Linksback Cas van der Hoeven, daar neergezet na een blessure van Bret Rhijnsburger in de warming up, slingerde zich door de defensie van de gasten heen, maar stuitte met twee pogingen op keeper Yordi Godijn.

In de 9e minuut nam Jaco Buijnink een vrije trap die in eerste instantie nog werd weggewerkt door RHS, maar van zo’n dertig meter knalde Dennis Louter de bal via de lat uitermate fraai binnen (1-0).

Tien minuten later gaf Jaco Buijnink een afgemeten voorzet aan Rick Zwaard die de bal koppend naar de verre hoek stuurde, maar de RHS-keeper tikte de bal knap uit de hoek.

Tot zo’n half uur spelen konden de gasten alleen bogen op een geblokt schot van Jorginho Pietersz, maar in de 32e minuut kwam toch de gelijkmaker al op het bord. Tussen twee verdedigers van MVV 27 in mocht Giliomar Leona vrij uithalen (1-1). RHS greep wat meer het initiatief en MVV 27 liet zich wat terugzakken.

Op slag van rust werd bij een spaarzame uitval Rick Zwaard net buiten de zestien neergelegd door Sergio Calor. Dennis Louter zette zich achter de bal, stuurde deze laag naar de verre hoek, maar weer werd het een prooi voor de RHS-doelman.

Na de thee leek de wedstrijd voor lange tijd wat in te zakken. Er gebeurde weinig totdat in de 65e minuut Michael Berrevoets de bal panklaar lag voor Luuk van Strijen die niet verder kwam dan de paal. Het werd direct weer wat levendiger. Twee minuten later vuurde Brendon Jansen namens RHS hard in het zijnet.

De aan Maaslandse kant net ingevallen Dennis Terlouw verslikte zich in de bal en de boogbal van Jorginho Pietersz eindigde op het dak van het doel. Daar kwam MVV 27 op haar beurt met de schrik vrij.

Het laatste kwartier werd door beide ploegen alsnog vol overgave gezocht naar de beslissende treffer, maar die zou niet meer komen. En zoals aangegeven was de deling een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen binnen het veld.

Geel aan Maaslandse kant was er voor Michael Berrevoets.

De opstelling: Sem Moerman, Julian Tinbergen (Cor Verboon), Yennick Berrevoets, Jaco Buijnink, Cas van der Hoeven, Timo van Eijck (Dennis Terlouw), Luuk van Strijen, Michael Berrevoets, Lourens van Rooijen, Rick Zwaard en Dennis Louter (Bouke Schippers)

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl