MVV 27 geeft weer een voorsprong uit handen

Jammer jammer jammer. Weer is het MVV 27 niet gelukt om een voorsprong vast te houden. Tegen het sterke Zuidland moest de thuisploeg ’n kleine veertig minuten de gunstige tussenstand vasthouden om de overwinning over de streep te trekken, maar de dreiging van een tegentreffer lag continue op de loer. De gastheren speelden weliswaar een prima partij voetbal, maar dat kon ook zeker gezegd worden van Zuidland.

Beide ploegen hanteerde een bewonderingswaardige inzet bij een zeer hoog tempo vanaf het startsignaal van scheidsrechter Djawid Tahery. Kansen kwamen daar in de beginfase nog niet uit en de keepers kregen dan ook niet direct de kans zich te tonen.

Na bijna ’n kwartier spelen gaf Zuidland-aanvaller Ruben Speelpenning een voorzet, waarbij de inglijdende Yennick Berrevoets de bal volgens de arbiter tegen de arm zou hebben gekregen. Hevige protesten aan Maaslandse kant tegen de toegekende penalty, maar daar had Robin van Buuren geen boodschap aan (0-1).

De gastheren waren voor korte tijd de kluts kwijt, want weer mocht Ruben Speelpenning voorgeven. Echter nu kon de uithaal van Tim van Diën net op tijd geblokt worden.

Halverwege de eerste helft moest doelman Jari Boon vanwege een knieblessure zijn plaats afstaan aan Sem Moerman.

MVV 27 kwam de tegenvallers gelukkig weer te boven en toonde zich andermaal gelijkwaardig aan de bezoekers. Op slag van rust kwam de gelijkmaker op het bord. De sinds lange tijd weer in de basis gestarte Dennis Louter gaf de bal listig mee aan Lourens van Rooijen die deze bij de verre paal zag binnengaan (1-1). Een heerlijk moment om aan de thee te gaan!

Ook in het tweede bedrijf bleven de ploegen uitstekend aan elkaar gewaagd.

In de 49e minuut vuurde Dennis Louter de bal uit een vrije trap, na een overtreding op Michael Berrevoets, net naast het doel van keeper Melvin Nagy. Twee minuten later zette hij zich weer achter een vrije trap en nu bracht Bouke Schippers zijn team van dichtbij op voorsprong (2-1).

Heel lang konden de gastheren niet genieten van de voorsprong. In de 61e minuut vuurde Neal van Buuren met succes de bal achter Sem Moerman (2-2).

Het miezerige weer maakte het steeds donkerder en het was een wonder dat de spelers elkaar nog altijd zo goed konden vinden. Het duel bleef daardoor nog altijd aantrekkelijk.

Bouke Schipper schermde de bal weer eens goed af, legde deze terug op Harm Voogd, maar zijn schot werd knap over getikt door Melvin Nagy.

Lourens van Rooijen werd vanwege ’n enkelblessure gewisseld voor Loyd Rhijnsburger en ook Michael Berrevoets ging naar de kant voor Bret Rhijnsburger. Daarmee gingen tegelijkertijd twee zeer creatieve handenbinders naar de kant en kon je alleen maar hopen dat er genoeg dreiging over zou blijven.

Met nog zeven minuten officiële speeltijd op de klok ging het toch mis. In de Maaslandse defensie werd misgetast en kon Robin van Buuren voor de tweede maal succesvol uithalen (2-3).

De frustratie was groot en even later werd Bouke Schippers na een overtreding op Morris de Hoog met rood weggezonden.

Daarmee werd het direct nog lastiger om minimaal een gelijkspel af te dwingen. Integendeel, Sem Moerman moest nog tweemaal reddend optreden en deed dat dan ook prima.

Al met al moet vastgesteld worden dat MVV 27 nog altijd moet wachten op de eerste thuiszege en de punten kennelijk buitenshuis dient op te halen. Echter, met het spel dat de Maaslanders vandaag toonden moet er heel wat mogelijk zijn.

Verder valt er nog te melden dat er aan MVV 27-kant ook nog geel was voor Jan de Baat en Ronald Arkesteijn.

De opstelling: Jari Boon (Sem Moerman), Harm Voogt, Yennick Berrevoets, Cas van der Hoeven, Ronald Arkesteijn, Jan de Baat (Joeri van Dongen), Timo van Eijck, Michael Berrevoets (Bret Rhijnsburger), Lourens van Rooijen (Loyd Rhijnsburger), Bouke Schippers en Dennis Louter.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl