HVC’10 nipt langs te Werve

Na de weinig spectaculaire wedstrijd tussen HVC’10-Te Werve vond Piet Boon dat de thuisclub alleen al op basis van de eerste helft verdiend had te winnen.
Te Werve-coach Huib van Oostrum Soede had  een gelijkspel de verhouding beter weergegeven.

Zonder publiek
De eerste helft kan heel kort worden afgedaan. Er zaten wat ‘vrijwilligers’ op de tribune;  de stiekeme regen  en het ongelijke veld hielpen ook niet erg mee om het spelpeil te verhogen.
De thuisclub had inderdaad een veldoverwicht  terwijl  Te  Werve zich bezighield met counters. Nou ja counters, het waren eigenlijk meer lange ballen die door  centrale verdediger Hakan Yildirim, naar voren werden geknald. De tweemansvoorhoede kon daar natuurlijk helemaal niets mee. Doelman Rowdy Janssen kreeg dan ook vrijwel  niets te doen.

Sil van Ooijen geblesseerd
Misschien was alles anders verlopen als Badr ben Mohammed in de beginfase geheel vrij voor Jay Veerman raak had geschoten in plaats van naast het doel. Een andere Hoekse tegenvaller  was het vroege uitvallen van topscorer Sil van Ooijen. Hij liep een rugblessure op.
Good-old Leroy Smits nam zijn plaats in, deed zijn best, maar de topscorer aller tijden van de fusieploeg  is al enkele jaren uit de spitspositie verdreven.
Als kijkspel was de  eerste helft  flink onvoldoende. Goed dat er vrijwel geen publiek was.

Nieuwe lichtinstallatie.
Om licht in de duisternis te brengen zette HVC’10 in de rust de nieuwe Ledverlichting aan. De verlichting was bij de gemeente Rotterdam  als ruilmiddel ingezet bij het afstaan van een half speelveld aan rugbyclub The Hookers.

Ander lichtpuntje was voor rust het optreden van middenvelder Thomas van der Bogt die door Boon na zijn goede wedstrijd tegen SVC’08 was gehandhaafd.

Na rust zakte hij wel wat terug. Bovendien zou de Hoekse coach nog kunnen terugvallen op plan B, omdat Reurink en Slutskyy op de bank zaten. Maar die konden slechts nog maar een minuut of dertig spelen na de terugkeer van hun hamstringsblessures.

Afgekeurde goal
Huib van Oostrum Soede haalde zijn met geel bestrafte rechtsback naar de kant en ging met de stevige Faysal Amaziane een andere opzet hanteren. Even leek hij succes te hebben, toen dezelfde speler een voorzet van Swendel Cijntje binnenschoot. Maar scheidsrechter Moussaoui keurde de treffer af wegens buitenspel. De wedstrijd kwam wat meer los, omdat Te Werve zeker na de Hoekse openingstreffer op zoek ging naar de gelijkmaker.

Bouwhuis scoort

HVC’10 scoorde dus eigenlijk onverwacht: In de 67e minuut nam Badr ben Mohammed de bal goed aan en zijn pass op Mitchell Bouwhuis was direct op maat en dus verrassend. De meest ervaren speler aan Haagse zijde, Geraldo Reijntjes, liet zich te gemakkelijk uitspelen en Bouwhuis krulde van links naar binnenkomend de bal langs Veerman(1-0) De relatief kleine doelman was tot die tijd niet op  de proef gesteld.

Plan B
Boon wisselde een paar minuten later doelpuntenmaker Bouwhuis (“Hij vroeg zelf om een wissel”) en invaller Leroy Smits in voor het koningskoppel Jorno Reurink en Kyrill Slutskyy.

De snelle invaller aan de kant van Te Werve, Samuel Matheus,   maakte het de defensie daarna  nog klap lastig. Niet zo slim was bovendien dat de beide backs van de thuisclub maar naar voren bleven hollen.
(Piet Boon: “In zo’n wedstrijd moet je begrijpen, dat het niet lekker loopt. Je moet dan geen risico’s  nemen en de zege koste wat het kost over de streep trekken.”) Uitblinker aan Hoekse zijde  was opnieuw aanvoerder Michael van den Bos, die de plaats van zijn geblesseerde broer Jeffrey in de laatste linie definitief heeft overgenomen.

Slechte wedstrijden winnen
Toch kreeg HVC’10 nu ook meer ruimte en kansen. Zo soleerde Daniël Storm (goed op dreef) door de Haagse verdediging, maar vrij voor Jay Veerman schoot hij  centimeters naast. Veerman redde daarna prima een schot van Jorno Reurink. Eigenlijk was het de enige keer dat hij in deze wedstrijd handelend in actie moest komen.
Daarentegen had Faysal Amaziane vlak voor tijd de kans op de gelijkmaker op zijn schoen, maar  HVC-doelman Rowdy Janssen tikte de bal voor de doorgebroken speler  weg. Amaziane claimde daarbij een strafschop  maar het was een fopduikje. In de slotfase kregen Kay van den Bos (HVC’10) en linksback Wassim Oufrighe  nog een gele prent.

‘Tevreden’ Huib
Huib van Oostrom Soede vond dat zijn ploeg weinig verkeerd had gedaan. “Ik moest nogal wat spelers missen. We hadden nu een jonge ploeg in het veld staan. Die moeten nog leren vanuit hun taak te spelen. HVC’10 viel me eigenlijk wat tegen, na wat ik over het team gehoord had. Een gelijkspel was volgens mij rechtvaardiger geweest.”
Piet Boon daarentegen was van mening dat zijn ploeg het na de 1-0 van Bouwhuis beter had moeten uitspelen. “In de slotfase kwamen we  enkele keren met drie man tegenover één man te staan. En dan wordt een pass gegeven op een man die buitenspel staat. Dat had beter gemoeten.”

Aangezien alle topclubs wonnen, bleef het verschil voor HVC’10 met de top hetzelfde. Door het ongelijke aantal clubs in 2C is de situatie niet erg overzichtelijk.

Opstelling: Janssen, Kay van den Bos, Boon, Boogaards, Michael van den Bos, Van der Bogt, Groothuizen,  Ben Mohammed, Bouwhuis ( 71 Reurink) Van Ooijen (15. Smits/ 71 Slutskyy) Storm.

 

Gele kaarten: Kay van den Bos, Boon

Door: Cees van der Pol
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl