Tegen het Delftse Ariston 80 kon MVV 27 eindelijk weer eens sinds eind oktober de drie punten bijschrijven. Daar moest heel wat arbeid voor verricht worden, want de partijen waren behoorlijk aan elkaar gewaagd. De toeschouwers konden dan ook genieten van een duel in een hoog tempo en een tomeloze inzet van de beide teams.

Waar een wedstrijd nog wel rustig en aftastend begint, was daar vandaag geen sprake van. Men ging er direct tegenaan en al na twee minuten moest Jari Boon optreden. Een voorzet van Joeri Frederik werd door Nicolas Fernandez zuiver ingeschoten, maar de Maaslandse doelman kon de bal net onder de lat wegtikken.

Dit beloofde heel wat en de tweede mogelijkheid van Ariston 80 was wel raak. Weer gaf Joeri Frederik de assist en weifelend optreden in de Maaslandse defensie gaf Laurens Matla de kans binnen te tikken in de 12e minuut (0-1).

Vijf minuten later was de stand al weer in evenwicht. Haysam Abedelaziz gaf de bal mee aan Dennis Louter die tussen twee tegenstanders met links hard uithaalde en de verre kruising bereikte (1-1).

Zo bleef die eerste helft boeien en waren er in het Maaslandse kamp nogal wat kansen te noteren. Een schot van Erik van Geest werd door Ariston 80-doelman Sjoerd Loenen gekeerd en de fraai door de Delftse zestien slalommende Dennis Louter zag op het laatste moment zijn schot geblokkeerd worden. De thee was reeds ingeschonken toen Harm Voogt ook nog eens uithaalde, maar zijn schot ging voorlangs.

De krachten bleken niet verspeeld te zijn, want de teams gingen er na de onderbreking direct weer in een hoog tempo tegenaan. Dat het voetbal dan soms op flipperkastvoetbal lijkt moet je maar voor lief nemen!

In de 48e minuut gaf de weer veelvuldig opkomende Harm Voogt de bal voor en kon Lourens van Rooijen ietwat gelukkig via een tegenstander zijn vijfde treffer van het seizoen aantekenen (2-1).

In het tweede bedrijf zou MVV 27 sowieso ook weer het merendeel van de kansen creëren. Haysam Abedelaziz kwam een teenlengte tekort bij een scherpe voorzet van Lourens van Rooijen. MVV 27 verzuimde de score verder op te voren en zelfs Ariston 80 was bereidt om mee te helpen. De voorzet van de ingevallen Fred van Maaswaal werd door student Nicolas Mavrocordatos zodanig op de slof genomen dat de bal net over zijn eigen kruising zoefde.

Toch kwam die verlossende treffer er. De net enkele minuten eerder ingevallen Ariën Oprel was in de 83e minuut eerder bij de bal dan zijn tegenstander en tikte deze naar links waar Lourens van Rooijen zijn tweede doelpunt kon maken (3-1). De buit leek nu wel binnen en de reguliere tijd verstreek verder zonder noemenswaardige momenten.

Net in de extra tijd schoot Laurens Matla te gehaast over, maar ’n minuut later was de 3-2 wel een feit. Nicolas Mavrocordatos gaf de bal voor en de boven alles en iedereen uittorende Jorge Bonekamp kopte in de verre hoek raak (3-2).

Je denkt dat zo’n aansluittreffer te laat komt, maar de onverbiddelijke arbiter Mitchell Prins liet een handvol minuten extra spelen om de vertragingstactiek van MVV 27 te compenseren. Het werd dus billenknijpen, maar ongeschonden haalden de Maaslanders de eindstreep. De opluchting was groot.

Geel aan Maaslandse kant was er voor Mike van Uffelen, Harm Voogt, Leon van Kersbergen en Jordi Lems.

De opstelling: Jari Boon, Harm Voogt (Lars Kloet) , Mike van Uffelen, Yennick Berrevoets, Jaco Buijnink, Leon van Kersbergen, Erik van Geest (Fred van Maaswaal), Jordi Lems, Lourens van Rooijen, Haysam Abedelaziz (Ariën Oprel) en Dennis Louter.

Foto: Mischa Keemink

 


Het laatste nieuws:

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl