MVV 27 verplettert Verburch in eigen huis

Na een serie prima wedstrijden, met slechts gelijkspelen als resultaat, haalde MVV 27 in Poeldijk flink uit. Dat was zeker niet omdat de thuisploeg zo slecht was, maar het dubbeltje viel vandaag opmerkelijk vaak de goede kant op voor de Maaslanders. Beide ploegen grossierden in mogelijkheden tot scoren, maar MVV 27 wist het net gemakkelijker te vinden. Lange tijd kon de wedstrijd alle kanten op, maar na de 0-3 was de weerstand nagenoeg weg. In de drie voorgaande onderlinge confrontaties vertrok MVV 27 steeds zonder ook maar één punt huiswaarts, dus dit mocht zeker een opmerkelijk, maar wel verdiend resultaat genoemd worden.

Met de huidige blessuregolf moest Jim van der Jagt, hoofdtrainer Peter Broekman was afwezig vanwege de wintersport, flink puzzelen om een volwaardig team neer te zetten. Een ding was daarbij van onschatbare waarde: alle spelers hadden sowieso ervaring bij het eerste elftal. Daarnaast mocht Jorrit Fortuin in de slotfase ook nog eens zijn debuut maken.

Bij een heerlijk voorjaarszonnetje had MVV 27 in de eerste vijf minuten al diverse malen de richting naar het Verburch-doel gevonden. Zowel Lourens van Rooijen als Erik van Geest en Dennis Louter doken op in het doelgebied van de gastheren, maar de afwerking was nog niet al te scherp en anders was doelman Dennis Oldenburg hun wel de baas. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam ook de thuisclub vaker voor het Maaslandse doel. Veelal werden de vleugels gezocht en voorin was de lengte van hun aanvallers een flink voordeel. Dave Zwinkels schoot voorlangs, de kopbal van Luc van der Knaap raakte de lat en die laatste zag ook nog een schotpoging net naast gaan.
In de 33e minuut kreeg Erik van Geest de bal recht voor het doel toegespeeld en zijn uithaal met links was te machtig voor Dennis Oldenburg (0-1).

Tegen de rust aan kwam MVV 27 goed weg in een periode dat Verburch de druk opvoerde. Een gekraakt schot van Ricardo van der Knaap belandde op de paal. In deze heerlijke, aantrekkelijke pot konden de Maaslanders dus even niet klagen over geluk.
Verburch startte direct fel na de wisseling van helften, maar binnen twee minuten had MVV 27 de stand opgevoerd door Dennis Louter die met links uithaalde (0-2). Weer een minuut later had Erik van Geest de tegenstander voor een onmogelijke taak kunnen zetten. Zijn kopbal uit een voorzet van Lourens van Rooijen ging in kansrijke positie echter naast.
MVV 27 kon in deze open wedstrijd heerlijk vrij aanvallen daar Verburch met alle mogelijkheden probeerde de aansluitingstreffer te forceren. Tien minuten na de hervatting mocht Erik van Geest in een overigens volle zestien eerst nog de bal voor zijn linkervoet leggen en voor de tweede maal doeltreffend uithalen (0-3). Men ging er in geloven in het Maaslandse kamp!
Verburch zat echter ook niet stil en Luc van der Knaap mocht tweemaal uithalen, waarbij Twan Lansbergen eenmaal reddend moest optreden.

In de 73e minuut werd de stand verder opgevoerd. Een snelle uitval via invaller Quint van Stuivenberg, bracht Haysam Aradelaziz recht voor het doel in stelling, maar de eveneens ingevallen Huib van Barneveldt stond er in zijn ogen nog beter voor en dat bleek (0-4).

Met nog vier minuten op de klok tekende Quint van Stuivenberg voor de mooiste treffer van de middag. Van zo’n 25 meter afstand haalde hij hard uit en vond de kruising (0-5).
In het sportieve duel tussen de twee voetballende ploegen had de prima, onopvallend leidende arbiter Joost Oosterbrugge uit Woerden een relaxte middag. Hij hoefde slechts eenmaal naar zijn borstzak te grijpen voor een gele kaart, Jaco Buynink was de ontvanger daarvan.

MVV 27 vind zich inmiddels weer terug in het linkerrijtje en nog iets belangrijks: je kunt dus ook gewoon winnen bij Verburch!
De opstelling: Twan Lansbergen, Ronald Arkesteijn, Yennick Berrevoets, Mike van Uffelen, Jaco Buynink, Erik van Geest (Quint van Stuivenberg) Michael Berrevoets, Jordi Lems, Lourens van Rooijen (Huib van Barneveldt), Haysam Aradelaziz (Jorrit Fortuin)en Dennis Louter.

Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mike Bos

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl