MVV’27 erg vriendelijk voor FC Vlotbrug

Zonder zelf een goede wedstrijd te spelen mocht MVV 27 in haar laatste thuisduel van het seizoen toch een ruime overwinning bijschrijven. Tegen het kennelijk zonder enig zelfvertrouwen voetballende FC Vlotbrug, het verloor afgelopen dinsdagavond thuis het kelderduel tegen OVV met 0-1, hadden de Maaslanders vandaag moeiteloos een zege met dubbele cijfers kunnen bereiken.Ach, die uiteindelijke score was ook prima, het weer was uitermate zonnig en het terras met dorstige mensen stampvol. Wat wilde je nog meer?

De aftrap werd verricht door de wat oudere Pupil van de Week Riet Kroes die na 22 jaar haar bezigheden als kantinebeheerder beëindigd. Samen met haar man en MVV 27’s huisfotograaf Gerard ging zij een vloeiende eentwee aan richting de FC Vlotbrug-keeper, waarna eerstgenoemde de bal in de kruising poeierde.

Vanaf minuut één dicteerde MVV 27 de wedstrijd en het wachten was op de eerste treffer. Met zeven minuten was het al zover toen de in de zestien aangespeelde Dennis Louter door Fernando Winata werd aangetikt. Het slachtoffer zelf schoot zijn ploeg vanaf de stip naar de voorsprong (1-0).

Terwijl de ploeg uit Hellevoetsluis gokte op een spaarzame uitval, mocht MVV 27 naar hartenlust aanvallen wat resulteerde in de nodige mogelijkheden. Rick Zwaard schoot net voorlangs en eenmaal over en Michael Berrevoets net naast.

Tussendoor kwam de thuisploeg nog wel op een 2-0 voorsprong. Dennis Louter gaf een indraaiende voorzet die verkeerd ingeschat werd door de defensie van FC Vlotbrug, waarna Lourens van Rooijen met een subtiele voetbeweging binnentrapte.

De tweede helft werd er een om eigenlijk snel te vergeten. Maar liefs veertien grote Maaslandse kansen werden er genoteerd, waarbij wel benadrukt moet worden dat uitblinker doelman Nino Noordijk er een groot aantal knap wist te keren. Gelukkig werden aan Maaslandse kant toch ook nog twee mogelijkheden door Rick Zwaard omgezet in treffers. In de 72e minuut scoorde hij op aangeven van Lourens van Rooijen de 3-0 en bij het verstrijken van de officiële speeltijd ook nog eens bij een assist van invaller Harm Voogd (4-0).

Hoe matig de tegenstand vandaag was valt eigenlijk op te maken uit het feit dat FC Vlotbrug in negentig minuten slechts éénmaal de bal tussen de MVV 27-palen wist te richten. Ver in de tweede helft vuurde Shenomaar Pers van een behoorlijke afstand, maar richtte recht op de ‘werkloze’ Sem Moerman af.

Geel in het Maaslandse kamp was er voor Michael Berrevoets.

Na afloop werd aanvoerder Yennick Berrevoets in het zonnetje gezet vanwege zijn verdienste als speler van het eerste elftal. Hij heeft er voor gekozen om vanaf komende zomer geen selectievoetbal meer te gaan spelen.

De opstelling: Sem Moerman, Cas van der Hoeven, Yennick Berrevoets, Dennis Kappert (Harm Voogt), Bret Rhijnsburger, Timo van Eijck, Michael Berrevoets, Luuk van Strijen (Adam van Buuren), Lourens van Rooijen (Cor Verboon), Rick Zwaard en Dennis Louter.

Door: Ben van Mil
Foto: Danny Ploegaert

 


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl