MVV’27 wint verdiend bij Leonidas

Op bezoek bij Leonidas in Schiebroek heeft MVV 27 een prima overwinning geboekt. De Maaslanders speelden in het heerlijk najaarszonnetje de tegenstander bij tijd en wijlen zoek. Het enige wat men zichzelf kon aanrekenen was dat het slechts 0-3 werd. Met het aantal kansen wat te noteren vielen had men een aanzienlijk grotere zege kunnen behalen. De thuisploeg mocht drie mogelijkheden opeisen, maar tweemaal redde doelman Jari Boon zijn teamgenoten. Bij de derde poging kreeg hij assistentie van het aluminium.

Direct na het eerste fluitsignaal van de uitstekend fluitende Manuel Lopes pakte MVV 27 het initiatief. Het leverde al snel wat hoekschoppen en kleine kansen op.

In de 13e minuut was het al raak. Een afstandschot van Michael Berrevoets kon met moeite gekeerd worden door keeper Nicatia en Lourens van Rooijen was er als de kippen bij om van dichtbij binnen te trappen (0-1).

Leonidas probeerde er ook wel een echte wedstrijd van te maken, maar creëerde eigenlijk niets. Van de gasten was aanzienlijk meer te zien. Bouke Schippers (kopbal gestopt door de keeper), Harm Voogt (afstandsschot bovenop het dak van het doel), Cas van der Hoeven (bal hard over) en Michael Berrevoets (bal tegen de kruising) hadden de score al flink op kunnen opvoeren. De Maaslanders speelden scherp, in een hoog tempo en gaven nauwelijks iets weg. Die tweede treffer kwam er gelukkig nog wel voor de thee. Op aangeven van Michael Berrevoets schoof Bouke Schippers de 0-2 binnen. Drie minuten voor de pauze kreeg Jari Boon ook eindelijk iets te doen. Francis Jackson zette Reginald Stega voor de Maaslandse doelman, maar hij redde bekwaam.

Ook kort na de rust kon MVV 27 zijn sluitpost nog eens bedanken dat de thuisploeg geen aansluitingstreffer scoorde. In ’n een-tegen-een-situatie hield hij tegen de doorgebroken en zeer behendige Rusendel Bernadina het hoofd koel en stopte ook diens inzet.

MVV 27 bleef veelvuldig in balbezit en het was wachten op een derde treffer. De aanval werd volop gezocht, maar Leonidas kreeg toch nog ’n laatste grote kans. Francis Jackson raakte uit een vrije trap de buitenkant van de kruising.

Een van de eerste balcontacten van de net ingevallen Adam van Buuren betekende de 0-3. Een splijtende pass van Jaco Buijnink richting de rechtsbuitenpositie bracht Lourens van Rooijen oog in oog met de Leonidaskeeper. Hij legde op het laatste moment de bal breed, waarna de na zo’n vijf jaar in de selectie terug gekeerde spits wellicht een van zijn gemakkelijkste doelpunten in zijn carriere kon maken.

MVV 27 kon freewheelend naar het eindsignaal toewerken. De eveneens ingevallen Joeri van Dongen, vrijwel nooit voorin te vinden, was ook dichtbij persoonlijk succes. Drie minuten voor het einde knalde hij hard op de lat.

Een prima overwinning en MVV 27 doet met zeven punten uit drie duels uitstekend mee in poule 3B.

Geel was er aan Maaslandse kant voor Jan de Baat en Jaco Buijnink.

Opstelling: Jari Boon, Harm Voogt, Yennick Berrevoets (Ronald Arkesteijn), Jaco Buijnink, Bret Rhijnsburger, Timo van Eijck, Cas van der Hoeven, Jan de Baat (Joeri van Dongen), Lourens van Rooijen, Bouke Schippers (Adam van Buuren) en Michael Berrevoets (Julian Tinbergen).


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl