Nations League: B-keus Oranje verslaat Wales wederom in extremis

ROTTERDAM – In de Rotterdamse Kuip heeft het Nederlands elftal dinsdagavond de derde zege geboekt in de Nations League. De B-keus (alleen De Jong van de A-keus stond erin red.) van Oranje won op het nippertje met 3-2 van Wales.

In het eerste bedrijf probeerde Oranje met aanvoerder De Ligt de druk hoog te houden. Dat resulteerde in twee snelle treffers via Lang en Gakpo: 2-0. Wales kon tot die tijd weinig een stempel drukken op het duel. Toch zag de defensie van Oranje er bij een tegenstoot niet goed uit. Daar kon Johnson van profiteren: 2-1. Wel probeerde Nederland voor rust nog de score te verhogen, maar dat lukte niet.

Bale
Na de theepauze golfde het op en neer. Janssen werd vrij gespeeld, maar hij kon de bal niet voldoende controleren voor een gevaarlijke kans. In de tegenstoot was Wales enkele keren gevaarlijk via een afstandsschot. In de 70ste minuut maakte sterspeler Bale (Real Madrid red.) zijn entree en direct gaf dat een positieve invloed op Wales. Bondscoach Van Gaal bedacht zich geen moment en bracht het koningskoppel Depay en Bergwijn. In het tweede bedrijf waren er ook niet echt uitgespeelde mogelijkheden voor beide ploegen. In de slotfase leek Wales nog op weg naar een strafschop in de 89ste minuut na een vermeende overtreding van Malacia (Feyenoord red.) op Roberts. Volgens de VAR bleek dit terecht en schoot Bale zijn land Wales langszij: 2-2. Cillessen was ook kansloos op de inzet van de ster van Real Madrid. Wales leek op weg naar het eerste duel zonder nederlaag tegen Oranje. Na de aftrap was Oranje direct kansrijk en het was Depay die toch de zege binnen haalde door een voorzet van Gakpo binnen te tikken: 3-2. Zodoende blijft Oranje koploper in groep 4 van de Nations League.

Foto: Mischa Keemink

Avatar foto

Michael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl