Tobias van der Kleij (20), Baset Moshtaq (20) en Ilano Timas Silva (19) schuiven door naar A-selectie Excelsior Masssluis

Tobias van der Kleij (20), Baset Moshtaq (20) en Ilano Timas Silva (19) maken vanaf het nieuwe seizoen deel uit van de A-selectie van Excelsior Maassluis. Alle drie deze talentvolle spelers debuteerden afgelopen seizoen in de hoofdmacht en hebben door hun goede ontwikkeling een plaats in de selectie van hoofdtrainer Dogan Corneille weten te bemachtigen.

Keeper Van der Kleij fungeerde dit seizoen als stand-in voor eerste doelman Jean-Paul van Leeuwen en speelde daarnaast regelmatig zijn wedstrijden in Excelsior Maassluis Onder 21. In de laatste competitiewedstrijd van het seizoen, op bezoek bij Jong FC Volendam, mocht de talentvolle sluitpost zijn basisdebuut in de hoofdmacht maken. Ondanks de 3-1 nederlaag had Van der Kleij een aantal uitstekende reddingen in huis waardoor hij toch met een goed gevoel van het veld zal zijn gestapt.

Moshtaq maakte enkele seizoenen geleden de overstap vanuit de eigen jeugdopleiding naar Onder 21 en was afgelopen seizoen al onderdeel van de A-selectie. De verdediger was een van de sterkhouders van het zo goed presterende Onder 21-team, maar kwam ook tijdens vier wedstrijden van het vlaggenschip in actie. Zo viel hij in tijdens de gewonnen duels met Kozakken Boys, Rijnsburgse Boys en VV Katwijk en was hij in de verloren uitwedstrijd met AFC als invaller trefzeker.

De pas 19-jarige Timas Silva begon afgelopen seizoen als speler in Excelsior Maassluis Onder 21, nadat hij het seizoen daarvoor nog in Onder 19 speelde. De jonge middenvelder kreeg van Corneille in januari de kans zich op het trainingskamp in Spanje te laten zien en deed dit uiteindelijk zo goed dat hij de rest van het seizoen bij de selectie werd gehaald. Net als Van der Kleij mocht Timas Silva onlangs tegen Jong FC Volendam zijn competitiedebuut maken voor de Tricolores.

Excelsior Maassluis is blij dat deze drie talenten behouden blijven voor de club en wenst ze veel succes komend seizoen.

Door: Jesse Lub
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl