REGIO – De prof- en hoogste amateurclubs zijn hun voorbereiding al gestart. Dinsdagavond kwamen twee regioclubs in actie.

Eredivisionist Excelsior maakte een slechte beurt in het Brabantse Herpen. Excelsior kon nooit een vuist maken in het duel tegen Jupiler League club FC Oss. De Brabanders kwamen verdiend op 1-0 door Mathieu na acht minuten. Excelsior kreeg een grote kans op de gelijkmaker, maar de inzet van Kevin Vermeulen vlak na rust werd uitstekend gekeerd door de Brabantse goalie. FC won uiteindelijk met 2-0 door een kopbal van Roshanali. Trainer Mitchel van der Gaag was duidelijk in zijn commentaar op RTV Rijnmond. ,,Je mag best een wedstrijd verliezen, maar dan moet dat wel met honderd procent inzet. Dat was vandaag niet het geval,” zei de coach.

Jong Sparta bracht een bezoek aan Hendrik-Ido-Ambacht alwaar met 1-1 gelijk werd gespeeld tegen ASWH. Voor de Rotterdammers scoorde Alessandro Rodrigues. ASWH scoorde tegen via Nedely Fortes.