‘ Nederland doet goede zaken op UEFA-ranking’

Nederland heeft door de recente prestaties in Europa wederom een stap in de goede richting gezet. Ondanks het verlies van Feyenoord wisten PSV en AZ donderdagavond wel punten voor de UEFA-ranking te pakken.

Deze week wist Nederland 5 punten te pakken en dat maakt het totaal over het seizoen 19 punten. Omdat er vijf ploegen in Europa actie waren wist Nederland dit seizoen 3,8 punten te vergaren. 

UEFA-Ranking

Nederland staat momenteel op de tiende plaats in het huidige seizoen. Over de afgelopen vijf jaar neemt Nederland de negende plaats in. Die plaats garandeert ook in de toekomst twee plaatsen in de Champions League, waarbij de kampioen voor de groepsfase is geplaatst. Tevens stroomt de nummer 2, indien Nederland de negende plaats weet vast te houden, een ronde later (ronde 3) in.

Nederland heeft in de strijd om de plaatsen 8-12 concurrentie van Belgie, Oekraine, Oostenrijk, Turkije en Schotland. Omdat Nederland komend seizoen 9,1 punten verliest en de concurrenten veel minder is het zaak dit seizoen veel punten te pakken. Alleen Belgie verliest meer punten.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl