Nexus op drempel van unieke prestatie: tweede klasse lonkt

SCHIEDAM – De korfballers van Nexus staan op de drempel van een unieke prestatie. De ploeg van coach Erik Speijer, bezig aan zijn eerste seizoen in Schiedam, speelt zaterdag in De Lier een promotiewedstrijd tegen Dijkvogels. Bij een overwinning zal Nexus voor het eerst in de clubhistorie tweedeklasser zijn.

,,We kennen de kracht van Dijkvogels, want in de zaal speelden we tegen hen,” herinnert coach Erik Speijer zich. ,,Daar hebben we ze knap op een gelijkspel weten te houden. Het is een moeilijke tegenstander, maar niets is onmogelijk.”

Nexus plaatste zich voor de promotiewedstrijd door een zege op Ventura Sport. ,,We zijn als club en als team gegroeid dit seizoen. Er staat een eenheid die met de week beter gaat korfballen,” vindt de oefenmeester. ,,Ik ga er dan ook vanuit dat wij nu volle bak zullen gaan. We hebben onszelf overwerk verschaft, maar nu je zo dichtbij bent, dan moet je er vol voor gaan.” Ook aanvoerder Kim Majoor onderstreept de woorden. ,,Wij zijn wel klaar voor promotie, want we hebben stappen gemaakt. En de beste moet nog komen, want we gaan er vol voor.” En daarna? ,,Dan gaan we een feestje bouwen,” lacht het duo.

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een reactie