SCHIEDAM – In de tweede wedstrijd van het zaalseizoen kwam ACKC uit Almkerk op bezoek in de Schiedamse Margriethal. ACKC heeft op het veld tot zover alle wedstrijden gewonnen en ook de eerste zaalwedstrijd pakten ze (net als Nexus) de volle buit. Het op basis van deze statistieken als kampioenskandidaat getipte ACKC zou een pittige tegenstander zijn voor Nexus. Dat bleek ook in de eerste fase van de wedstrijd waarin de gasten uitliepen naar een 1-7 stand. Nexus was echter op tijd wakker en met een 8-9 stand bij rust lag de wedstrijd weer helemaal open. In de 2e helft was Nexus de betere ploeg, zodat er met 16-14 gewonnen werd.

ACKC schoot uit de startblokken en Nexus was daarentegen nog niet scherp in de eerste minuten, binnen 5 minuten stond er dan ook een 0-3 stand op het scorebord. Met een droge knal van afstand prikte Wilfred Koppe het eerste doelpunt binnen voor de Schiedammers. Hier kon echter nog geen vervolg aan gegeven worden, ACKC troefde Nexus zowel verdedigend als aanvallend af en bracht na een kwartier de score op 1-7, een afstraffing dreigde voor de Schiedammers en de bezoekers durfden al te spreken van een makkelijk middagje. Duidelijk dat ze nog niet bekend waren met de veerkracht en het doorzettingsvermogen van Nexus, want via een mooie doorloper van Juliette van Schie en een vrije bal van Noah Poppelier werd het gat teruggebracht tot 3-7. De motor begon te lopen bij Nexus en door mooie acties van onder andere Kim Majoor en Dionne van Dijk kwam de stand met nog twee minuten op de klok op 6-9. Nick Pak pakte door en maakte op klassieke wijze de 7-9, waarna een mooie combinatie tussen Suthes Balasooriyan en Noah Poppelier de ruststand in de slotseconden door laatstgenoemde op 8-9 werd gebracht.

Waar een afstraffing dreigde, was Nexus weer helemaal terug geknokt bij rust. Een spannende tweede helft beloofde te volgen. De tweede helft begon gelijk opgaand. Beide ploegen scoorden om en om en de stand was na 5 minuten 10-11. Het werd een tactisch steekspel, beide coaches voerden enkele wisselingen in het veld door en bij de Schiedammers kwam Noah Poppelier in het andere vak te staan. De wijzigingen in het veld pakten goed uit voor Nexus. De bezoekers kregen steeds meer moeite met de verdedigende druk en verloren daardoor steeds meer directe duels. Via een handig balletje van Noah Poppelier en een strafworp van Nick Pak kwam Nexus voor het eerst op een voorsprong, 13-11. ACKC bracht het verschil nog even terug tot 1, maar de sterk ingevallen Jochem Schuurman liet er geen gras over groeien en maakte de 14-12. ACKC kon geen vuist meer maken en de Schiedammers maakten duidelijk dat de punten in Schiedam zouden blijven. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 16-14.

Een goede start van de zaalcompetitie, waar Nexus nu samen met Movado de eerste plek deelt. ACKC verloor voor het eerst dit seizoen, door de veerkracht en vechtlust van de Schiedammers werden de bezoekers met lege handen teruggestuurd naar Almkerk. Volgende week wacht de wedstrijd tegen DSO uit Klundert, om 13.55 uur opnieuw in de Margriethal.