SCHIEDAM – In de week dat Nexus genomineerd werd als sportploeg van het jaar in de gemeente Schiedam, stond voor de Schiedamse korfballers de thuiswedstrijd tegen DSO uit Klundert op het programma. De reserves van Nexus gaven het goede voorbeeld tegen DSO 3, door de wedstrijd af te sluiten met winst. Vooraf was besproken dat Nexus beter uit de startblokken moest komen dan vorige week, toen het al snel tegen een 7-1 achterstand aan keek.

De Schiedammers, die startten met dezelfde basis-8 als vorige week, hadden de opdracht klaarblijkelijk goed begrepen. Via afstandsschoten van onder andere Kim Majoor en Juliëtte van Schie stond Nexus al snel op een 4-1 voorsprong. Ook het andere vak wist via Wilfred Koppe en Nick Pak de korf te vinden, waardoor de voorsprong werd uitgebreid naar een comfortabele 11-4 stand. DSO had het lastig tegen de Schiedammers met veel rebound overwicht. Toch maakte DSO slim gebruik van hun snelheid naar binnen en wist vooral via vrije ballen en doorlopers bij te blijven. Uiteindelijk gingen de ploegen de rust in met een 16-8 voorsprong in het voordeel van Nexus.

Na rust koos DSO ervoor om te gaan achterverdedigen, een slimme zet: Nexus had moeite om dit rustig op te lossen en te kiezen voor de goede kans. Suthes Balasooriyan en de ingevallen Lisa Stouten bleven gelukkig scoren voor de Schiedammers waardoor DSO het gat niet verder wist te verkleinen dan 6 punten. In de tweede helft werd er maar weinig gescoord, dit resulteerde uiteindelijk in een 22-16 einduitslag. Een uitslag waar Nexus, gezien de eerste helft, tevreden mee mag zijn.Coach Mario Bernard was iets kritischer: “ondanks ons hoge schotpercentage in de eerste helft vond ik het spel minder goed. Op het moment dat de zuiverheid in de 2e helft wegebde, lukte het dan ook niet om het met goed spel weer op de rit te krijgen. Desalniettemin staan we met 3 winstpartijen nu gewoon goed voor.”

De Schiedammers delen nu de 1e plaats met Movado uit Dordrecht, die met 29-17 over NIO heen walsten. Voor volgende week staat de uitwedstrijd tegen Atlas uit Ritthem op het programma.

Foto: Nexus


Het laatste nieuws:

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl