Nexus verliest regenwedstrijd van effectiever Paal Centraal 

SCHIEDAM – Na 3 wedstrijden stond Nexus op de volle 6 punten, de volgende tegenstander was de nog puntloze studentenploeg Paal Centraal uit Delft. Op papier zou Nexus hier dus opnieuw een overwinning moeten boeken. Tot zover wisten de studenten slechts 22x te scoren in 3 wedstrijden. Op deze regenachtige zaterdag bleken de gasten uit Delft een stuk effectiever dan voorgaande weken en doordat Nexus de vele kansen onbenut liet stond er een 15-17 verlies als eindstand op het scorebord van de Schiedammers. 

 

Nexus begon nog goed aan de wedstrijd, het was Nick Pak die het eerste de beste schot direct door de korf gooide. De Schiedammers pakten een kleine voorsprong, de voorsprong verder uitbreiden lukte echter niet. Het natte weer zorgde voor veel onnodig balverlies bij de Schiedammers, de duimen werden onvoldoende achter de gladde bal gezet waardoor meermaals de bal buiten het veld belandde. Paal Centraal leek minder last van de regen te hebben en ging ook beter met de kansen om. Hierdoor bleven de ploegen dichtbij elkaar en ging er met een 8-7 stand worden gerust.

 

De tweede helft verliep niet veel anders. De score bleef met een klein verschil in het voordeel van Nexus. Het slot van de wedstrijd ging Paal Centraal alleen zeer effectief met de mogelijkheden om en lukte het Nexus niet meer om tot goede kansen te komen. De Delftenaren sloegen toe en gingen in de laatste minuten via 15-15 naar een 15-17 overwinning. 

 

Een duur en onnodig puntverlies voor de Schiedammers, die de concurrentie wel zag winnen. Nexus staat nu op een gedeelde derde plek op 2 punten van de nog ongeslagen ploegen Oosterkwartier en Sporting Badhoevedorp. Volgende week gaat Nexus in Haarlem op bezoek bij Oosterkwartier, er zal gewonnen moeten worden om de aansluiting met de plekken om promotie te behouden.

Foto: Sander van der Heide


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl