Nieuwe data AZ – Feyenoord en FC Utrecht – Ajax bekend

De Eredivisiewedstrijden AZ – Feyenoord en FC Utrecht – Ajax worden ingehaald op respectievelijk woensdag 8 april (18.45 uur) en donderdag 9 april (19.15 uur). De duels stonden aanvankelijk gepland voor zondag 9 februari, maar werden toen afgelast omdat door de extreme weersomstandigheden de veiligheid in het geding kon komen van degenen die van en naar het stadion moesten reizen.

Door de volle speeldagenkalender van de vier clubs, met de Eredivisie, TOTO KNVB Beker en de Europa League, was het puzzelen om de wedstrijden in te plannen. Na de Europese uitschakeling van Ajax en AZ zijn alle clubs, lokale overheden en overige betrokkenen in overleg de betreffende nieuwe speeldata overeengekomen.

De aanvangstijd van AZ – Feyenoord op woensdag 8 april is 18.45 uur. Een latere aanvangstijd is niet mogelijk omdat de UEFA niet toestaat dat competitiewedstrijden overlappen met Champions Leaguewedstrijden. FC Utrecht – Ajax begint op 9 april om 19.15 uur. Voor deze aanvangstijd op een Europa League-avond verleent de UEFA bij hoge uitzondering wel toestemming.

Overige wijziging Eredivisie

Op verzoek van beide clubs wordt Ajax – FC Twente van zondag 15 maart verzet van 20.00 uur naar 14.30 uur. Dit omdat er door de Europese uitschakeling van Ajax geen reden meer is om de wedstrijd zondagavond te spelen.

Wijzigingen

Wedstrijd Oude speeldatum Nieuwe speeldatum
AZ – Feyenoord Zondag 9 februari Woensdag 8 april, 18.45 uur
FC Utrecht – Ajax Zondag 9 februari Donderdag 9 april, 19.15 uur
Ajax – FC Twente Zondag 15 maart, 20.00 uur Zondag 15 maart, 14.30 uur
Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl