Nieuwe kunstgrasmat voor Excelsior Maassluis

Vrijdag is men begonnen met het vervangen van het kunstgrasveld op het hoofdveld van Excelsior Maassluis. De huidige kunstgrasmat dateert al uit 2010 waardoor de kwaliteit en bespeelbaarheid van het veld door het vele gebruik onvoldoende is geworden. De gemeenteraad heeft afgelopen dinsdag officieel besloten de mat te vervangen. Op het bestaande hoofdveld wordt een geheel nieuw – met rubber – ingestrooid kunstgrasveld neergelegd.

Vandaag (vrijdag 14 juni) wordt de bestaande kunstgrasmat en het drukverdelend doek verwijderd en meteen afgevoerd. Maandag 17 juni en dinsdag 18 juni wordt de bestaande lavalaag opnieuw geprofileerd en opnieuw met een wals verdicht. Dinsdag zal de firma Kiwa Isa Sport de lavalaag controleren. Bij goedkeuring en droog weer wordt vanaf woensdag 19 juni het kunstgras aangevoerd en geïnstalleerd, inclusief het aanbrengen van nieuw zand en rubber.

Eind juni kunnen, bij goede weersomstandigheden, deze werkzaamheden gereed zijn. De doelen en hoekvlaggen worden hierna weer teruggeplaatst en onder voorbehoud is het veld vanaf 6 juli weer gereed voor bespeling.

Excelsior Maassluis is blij dat het na de zomerstop weer kan beschikken over een hoofdveld dat voldoet aan alle eisen en bovendien Tweede Divisie waardig is. Daarnaast zijn we zeer content dat de gemeenteraad afgelopen dinsdag heeft ingestemd om het kunstgras te vervangen. Ook het tijdstip dat het kunstgras wordt vervangen is zeer prettig gezien de zomerstop die zijn intrede heeft gedaan.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl