Nieuweling Tristan Stubbs leidt cricketers Excelsior’20 naar eerste winst

Met een enorme 6 sloeg Tristan Stubbs zijn Excelsior’20 regen Voorburg cricketclub naar de eerste winst van het net begonnen Topklasseseizoen 2021. VCC had als eerst battende partij 172 voor 6 in de 50 toegestane overs gescoord. Als antwoord zorgde de regerend landskampioen voor een prachtige 178 voor 4 in precies 37 overs. ,,Ik had veel plezier in het midden,” aldus debutant Tristan Stuubs na zijn onnavolgbare 79 not out, ,,en al was het niet gemakkelijk batten kon ik toch de ballen goed plaatsen.”
Het graswicket was zaterdagochtend door een mild zonnetje op het juiste moment speelklaar.

De omstandigheden waren niet top, er kwamen ballen soms ‘up and down’, er werd zeker goed cricket gespeeld door beide partijen. De gasten namen aanvankelijk ruim de tijd en met 54 voor 2 na 22 overs leek een hoog totaal ver weg. Bas de Leede (26 runs) Sybrand Engelbrecht (31) hielpen Voorburg op gang. Tom de Grooth (22*) en Daniel Boissevain zorgden in de slotfase voor een op het oog verdedigbaar totaal, 172 voor 6. Umar Baker onderscheidde zich met 3 voor 29 in 10 overs. Ook nieuweling Klaas Roefsema viel op door zijn keurige bowlen, 0 voor 33 in 7 overs. Zijn ouders zaten coronaproof aan de andere kant van een sloot tussen het struweel. ,,We kunnen het cricket toch goed volgens,” aldus vader Roelfsema, ,en willen geen wedstrijd van Klaas missen. Vanuit Heemstede komen we naar Schiedam en gaan we naar de uitwedstrijden. Klaas heeft het geweldig naar zijn zin en ondervindt dat spelen bij Excelsior’20 wel even iets anders is dan bij Rood&Wit in de Hoofdklasse.”

Opener Roel Verhagen strandde op 10, zijn opvolgers deden het iets beter met Joost Kroesen (20) en Sanjit Shankar (28). Ondertussen stond Tristan Stubbs, de 20-jarige Zuid-Afrikaan, zijn strijdplan te maken. Niels Etman (19*) hield zijn maathe goed aan ‘strike’ zodat het totaal omhoog vloog. Met 79 bot out (5×4 en 4×6) en de al eerder genoemde 6 maakte hij op imponerende wijze een eind aan zijn masterclass. Het zou zomaar kunnen dat Excelsior’20 nog een hoop cricketplezier aan deze Tristan Stubbs gaat beleven…

Battend Excelsior’20 kende een roestige start. Tim Etman begon met een tweetje en kreeg de tweede bal van de innings op zijn been. De vinger was ongenadig en Tom Heggelman verscheen verrassenderwijs op plek 3. Amper binnen betekende een snelle run meteen het einde van zijn optreden. Met een hamstringblessure ging hij retired hurt. Zelf gaf hij direct aan dat hij niet lang uitgeschakeld zal zijn, maar b spierblessures aan de achterkant van het dijbeen vallen meestal tegen qua tijdsduur.
Door: Ton de Leede
Foto’s: Mischa Keemink

Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl