Sparta boort cricketers Excelsior’20 drie punten door de neus

Exact zaterdagmorgen 11 uur begon Excelsior’20 met fielden, op het prachtige veld van tegenstander Sparta 1888.De Schiedamse formatie had Lorenzo Ingram weer in de gelederen, captain Tom Heggelman ontbrak daarentegen met hamstringproblemen.
De weersvoorspellers spraken van veel regen en na 3 overs begon de motregen. Na overleg tussen umpires en Sparta en Excelsior’20 werd besloten door te spelen. Cricket in de regen is bijna een zonde, maar met misschien wel een snelle zege in het vooruitzicht stonden de Schiedammers doorweekt door te spelen. Maar dat leverde wel wickets op, 6 wickets bij een totaal van 92 runs in 32 overs.
Niels Etman bowlde opvallend  zuinig met 2 voor 12 in 10 overs. Lorenzo Ingram startte zijn spell met 2 wickets en eindigde op 3 voor 11 in 6.1 overs. Bij Sparta hield alleen Mudassar Bukhari zich staande met 32 not out.
De regen hield niet op, er werd wel doorgespeeld. Om precies 13.14 uur werd opeens besloten het veld te verlaten ondanks dat de landskampioen wilde doorspelen. De umpires Deepraj  en Maulik, niet bepaald van het doortastende soort, wilden in overleg over de doorgang van het duel.

Er werd gepraat, gewikt en gewogen, rekensommen bedacht en weerradar telkens weer geraadpleegd.

Om 17.15  werd het bal heropend. Excelsior’20 kreeg de opdracht om 72 runs in 20 overs te maken. Sparta wilde absoluut niet verder en ging over op toneelspel. Na 1.4 overs konden de gordijnen van het theater dicht en werd de strijd definitieg afgelast. De Schiedammers hielden 1 punt over, waar geheid 4 punten zouden zijn genoteerd. Sparta koesterde het eerste winstpunt en had de sport cricket geen goed gedaan.

Door: Ton de Leede
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl