Nino Netten met VFC (za) op drempel van kampioenschap

Vlaardingen – De zaterdagvoetballers van VFC kunnen als het even meezit aankomende zaterdag de vlag in de top hijsen. De ploeg van oefenmeester Bas van Loenen staat met nog 2 duels te spelen 1 punt voor op stadsgenoot Victoria’04. Aankomende zaterdag ontvangen de kwekkers VOB en concurent Victoria’04 reist af naar Rotterdam-West om de degens te kruisen met het sterke FC Maense.

Nino Netten (23) is  dit seizoen een van de smaakmakers van de zaterdagselectie van VFC. De centrumaanvaller scoort doelpunten bij de vleet en is van onschatbare waarde voor de ploeg uit de vierde klasse. Grootheidswaanzin is hem echter vreemd. “Ik heb gewoon goede teamgenoten om me heen lopen.”

Waar andere aanvallers na een succesvol seizoen denken aan een nieuwe club in een hogere afdeling, is dat bij VFC-spits Nino Netten absoluut niet het geval. “Ik wil graag met VFC doorstoten naar een hogere klasse. We zijn een echte vriendengroep. Dus weggaan voelt gewoon niet goed. Toen wij het team twee jaar geleden zelf oprichtten, hebben we met elkaar de afspraak gemaakt dat we allemaal zo lang mogelijk hier zouden spelen.”

Het team presteert goed en heeft alleen aan stadsgenoot Victoria’04 nog een directe concurrent. “Lastig,” concludeert Netten. “Ons team staat gewoon erg goed en organisatorisch heeft de club het prima voor elkaar. Dan is het lastig om te spelen tegen een team waar ze amper twaalf man op de been kan brengen.”De gemakzucht sluipt er af en toe in. “Opladen voor grote tegenstanders is dan ook een stuk makkelijker.”

Netten haalt zijn energie uit de bekersuccessen van afgelopen maanden, toen VFC plotsklap Leonidas (zo) uit het bekertoernooi knikkerde. “bekerwedstrijden zijn een uitdaging en erg leuk om te spelen. Die wedstrijden houden je scherp en werken als een echte leerschool, omdat je met meer voetballende teams te maken krijgt.”

De spits kijkt al reikhalzend uit naar volgend seizoen. “Hopelijk spelen we dan in de derde klasse en hebben we iets meer uitdaging. Kijken of ik dan ook zo makkelijk kan scoren.”

Foto: Mischa Keemink

Dit is een artikel uit de nieuwe waterwegsport.nl magazine ! Pik hem op bij je sportvereniging of lees hem online.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl