Oefenvoetbal: HVC’10 revancheert zich in Honselersdijk

Tot nu toe was de oefencampagne van HVC’10 nog niet indrukwekkend, maar in de ‘finalewedstrijd’ tegen SV Honselersdijk revancheerde een gretig team zich voor de doordeweekse wanprestatie tegen MVV’27.. Uiteindelijk won HVC’10 ook nog het DCVH-toernooi.

Spectaculaire start
Het begon niet goed, want al in de tweede minuut glipte spits Tom van der Veen langs Thomas van der Bogt en zijn strakke voorzet op Brian Valstar werd onberispelijk door de laatste ingeschoten: 1-0.
Maar nauwelijks een paar minuten later was de stand alweer gelijk. De deze wedstrijd als spits opgestelde Jari Wagemakers speelde na een combinatie met Kyrill Slutskyy de bal naar rechts door en Jorno Reurink klopte Lens Kooij in de verre hoek: 1-1.

Quinten van der Helm
Tweede keeper Lens Kooij verdedigde het doel, want vaste doelman Quinten van der Helm speelde niet in verband met de zorgelijke situatie van  zijn vader. SV Honselersdijk liet met het dragen van T-shirts met een bemoedigende tekst zien dat de club meeleeft met de privé-situatie van een speler, zoals het een familieclub ook betaamt.

HVC’10 bij de les
De Hoekse ploeg was vanaf het begin toch beter bij de les dan dinsdagavond, toen het door derdeklasser MVV’27 werd afgebluft op mentaliteit. De inzet was nu veel groter en door snelle spelwisselingen werd het een open wedstrijd. De combinaties van HVC’10 waren ook sneller en beter dan die van SV Honselersdijk, dat vrij rommelig voetbalde. Toch kwam de toernooiorganisator vlak voor rust weer op voorsprong. Knullig balverlies op het middenveld stelde Tom van Veen in staat om op Khalid el Menkouzi af te rennen: zijn inzet eindigde eerst op de paal, maar met  de terugspringende had de goaltjesdief geen enkele moeite. (2-1). Kay van den Bos kon Van Veen niet achterhalen.

Wissels HVC’10
De Hoekse ploeg wisselde in de rust gewoontegetrouw, maar toch minder dan in de eerste twee wedstrijden. Het wilde deze middag echt winnen. De licht geblesseerden (Reurink en Bouwhuis) werden vervangen door respectievelijk Badr ben Mohammed en Len van Ooijen en dat hield enkele omzettingen in zich. Toch waren de eerste kansen weer voor de thuisclub: Stijn de Bruin en Tom van Veen vonden beiden Khalid el Menkouzi op hun weg. Die hield de ploeg op de been: 1 op 1 is één van zijn sterke punten.
Direct daarna nam de kustploeg het initiatief weer over: met korte combinaties op het nu technisch vaardige  middenveld, afgewisseld met een dieptepass stichtte het enkele gevaarlijker situaties. Op aangeven van Badr ben Mohammed soleerde Kyrill Slutskyy weer eens ouderwets door de Honselse verdediging en toen Lens Kooij uit zijn doel kwam lobde hij de bal schitterend in het doel.(2-2)  Ineens stond  HVC’10 na 50 m minuten aan de gunstige kant van de score en een spiritgevoel kwam over de ploeg.

Stanley van Lith
SV Honselersdijk nodigt voor het toernooi vaak scheidsrechter Van Lith uit  en die drukte zijn stempel op het laatste deel van de wedstrijd. Waar de Honselse assistent steeds vaker begon te vlaggen, liet de scheids steeds vaker doorspelen. Zo mocht Jari Wagemakers alleen doorlopen en hij plaatste de bal knap langs Lens Kooij in het doel: 3-2. Bij de thuisploeg begon het gemopper al. HVC’10 wisselde meteen Daniël Storm in voor Wessel Vijverberg (zijn eerste minuten in HVC’10) en Beau van der Toorn kwam voor Glenn Boon. Ook SV Honselersdijk wisselde, maar dat bracht  meer chaos in het team dan bij de Hoekenaren.

Rommelig
De thuisploeg speelde rommelig en door de steken die op het middenveld vielen, waren zowel de voorhoede als de verdediging de dupe. Toch had SV Honselersdijk de stand in de 70e minuut op gelijke hoogte kunnen brengen als de alleen doorgebroken nummer Lars Ammerlaan Khalid el Menkouzi had gepasseerd, maar de geroutineerde doelman dreef hem naar de rechterkant van het veld en toen was de kans helemaal verkeken.

Laatste tien minuten bizar
De laatste tien minuten waren helemaal voor HVC’10, de assistent van Honselersdijk en de scheidsrechter.
In de 77e minuut werd gevlagd  voor buitenspel, maar Van Lith had gezien dat linksachter Rick van Schie was blijven hangen en hij liet Kyrill Slutskyy gewoon doorlopen. Die was niet zelfzuchtig en hij schoof de bal in de voeten van de snel meegelopen Jari Wagemakers.(4-2)  Die heeft in twee halve en één hele wedstrijd toch al drie keer het doel van de tegenstander gevonden.

Voortijdig naar de kleedkamer
Gemopper aan Honselse kant, maar het was geen buitenspel. Dat was het drie minuten later wel, toen de verdediging van de thuisploeg weer helemaal open lag en een steekpass opnieuw Hoekse spelers vrij bracht. Beau van der Toorn stond wel buitenspel, maar die kreeg de bal niet: Slutskyy wel en die stoomde weer op naar het doel van Kooij. Omdat Beau van der Toorn ook weer meeliep en Kyrill soms meent niet te hoeven scoren legde hij de bal terug op Van der Toorn, die ook al gemakkelijk de 5-2 op het scorebord bracht. Of zoiets echt buitenspel blijft, weet ik niet. Op tv zeggen de scheidsrechters in zo’n geval :”er is sprake van een nieuw situatie.” Maar SV Honselersdijk pikte het niet en voelde zich benadeeld.  Van Lith vond dat er op het veld genoeg gemekkerd werd, pakte de bal en trok acht minuten voor tijd de stekker uit de overigens sportief verlopen partij.

Broers Boogaards
De voor de thuisploeg net ingevallen Kevin Boogaards baalde na afloop als een stekker. “Speel ik eindelijk een keer  man tegen man tegen mijn broer Dylan (HVC’10) is het na zeven minuten afgelopen.” Het advies om dan ook bij HVC’10 te komen spelen viel niet in goede aarde. Intussen is de ’s-Gravenzande inbreng in HVC’10 flink aan het groeien: Khalid el Menzouki. Dylan Boogaards, Daniël Storm, Wessel Vijverberg, Jari Wagemakers, Kyrill Slutskyy, en de hele familie Kraan.

Eindoverwinning
Met 5-2 haalde HVC’10 zijn eerste overwinning in de oefenreeks, wat hopelijk meer zelfvertrouwen zal schenken en het behaalde zelfs met 7 punten de eindoverwinning in het DCVH- toernooi. Het tweede team van HVC’10, tegenwoordig onder leiding van de piepjonge  trainer John Kraan (26) haalde namelijk een 3-2 overwinning op Honselersdijk 2, ondanks een eigen doelpunt  van zijn jongere broer Mike. Die moet je natuurlijk meteen wisselen.
HVC’10 vervolgt volgende week de reeks oefenwedstrijden (zo beschouwen Henk en Piet Boon immers de bekerpoule ) uit tegen eersteklasser Die Haghe.

Door: Cees van der Pol
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl