OKT: Deceptie Oranjeleeuwinnen op Kasteel

Rotterdam – De Oranjeleeuwen zijn er niet in geslaagd om de 4-3 overwinning op Zwitserland van afgelopen woensdag een goed vervolg te geven, op het kasteel eindigde het treffen met de Noorse dames in een deceptie: 1-4
De ploeg van oefenmeester Arjan van der Laan keek al voor rust tegen een 0-1 achterstand aan, toen Emilie Haavi in de 29ste minuut met een bekeken schot doelvrouw van Veenendaal verschalkte.
Na de rust kwamen de Oranjeleeuwinnen slecht uit de kleedkamer en wisten de Noren via aanvoerster Mjelde de marge te verdubbelen.
Dit was voor Nederland het sein om aan te zetten en de daadkracht werd beloond door Manon Melis die oog in oog met doelvrouw Fiskerstrand koel bleef en de bal in de hoek deponeerde.
Krap na de aansluitingstreffer was het breekpunt van de wedstrijd toen het schot van Miedema de paal trof. De Noren rechten de rug en gooide vervolgens door twee doelpunten van Ada Hegerberg de wedstrijd in het slot.
Door het verlies heeft het Nederlands team nog een theoretische kans om zich te plaatsen voor Rio. Bij winst op de Zweden, die vanavond met 1-0 te sterk waren voor de Zwitserse dames, plaatsen de Nederlandse dames zich alsnog. Noorwegen mag dan echter niet winnen van de Zwitsers.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een reactie