OKT: Olympische droom Oranjeleeuwinnen valt in duigen

Rotterdam – De Nederlandse voetbalsters hebben zich niet weten te kwalificeren voor de Olympische Spelen.Oranje sloot het OKT in eigen land af met een 1-1 gelijkspel tegen Zweden,dat zich zo verzekerde van het olympische ticket.Een blunder van Zeeman bleek op het Kasteel in Rotterdam uiteindelijk beslissend.

Oranje,dat er zaterdag tegen Noorwegen niet veel van bakte,speelde een prima eerste helft.Al na vijf minuten scoorde Miedema uit een voorzet van Melis. Even later was het bijna 2-0:na uitstekend voorbereidend werk van Van de Donk
schoot Miedema de bal rakelings naast. Pas vijf minuten voor rust kreeg Zweden zijn eerste kans:Jakobsson kapte Van den Berg uit,maar Van Veenendaal redde.

In de laatste minuut voor rust ging het verschrikkelijk mis: Zeeman schoof de bal zomaar in de voeten van Schough,
die eenvoudig raak kon schieten. Na rust werd Zweden langzaam sterker en Van Veenendaal kon nog net een inzet van Schelin over de lat tikken.

Ook het ingevallen talent Blackstenius miste het Nederlandse doel op een haar. Omdat het ook bij Noorwegen-Zwitserland lang 1-1 bleef, had Oranje nog één goal nodig om Rio te halen. Na twee enorme Zweedse kansen (en een fraaie redding van Van Veenendaal) was Oranje in de slotfase dicht bij succes: een voorzet van Spitse plofte boven op de lat en de doorgebroken Miedema schoot over.     

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een reactie