OKT softbal: Olympische droom Oranje spat uiteen

Ondanks een vliegende start tegen Italië is Nederland er niet in geslaagd om in de race te blijven voor een Olympisch ticket. De wedstrijd op vrijdagavond tegen de regerend Europees kampioen ging met 7-4 verloren. Nederland had zich na de eerste ronde van het Olympisch kwalificatietoernooi in Utrecht geplaatst voor de Superronde. Na de eerste inning tegen Italië stond er een 4-1 tussenstand in het voordeel van Oranje op het bord.

Door: Willem van der Steeg

De Nederlandse slagvrouwen zetten van meet af aan druk op de Italiaanse pitcher. Bekomen van de schrik herpakte Italië zich echter al in de tweede inning met 2 homeruns. In de derde inning kwam daar nog een homerun bij. Oranje wankelde onder de ‘powerhitting’ van de Italiaanse slagvrouwen. Dat was het signaal voor de Nederlandse coach om Eva Voortman op de heuvel te zetten. Op dat moment al de derde pitcher voor Nederland. Ook Voortman kon het tij niet meer keren. Nederland wist niet meer te scoren en Italië sprokkelde er nog 2 punten bij, waardoor de eindstand van 7-4 op het scorebord verscheen.

Bij de Spelen van Beijing in 2008 stond softbal voor het laatst op het Olympisch programma. Tegenwoordig biedt het IOC aan het organiserend land de mogelijkheid om enkele sporten aan het programma toe te voegen. Door de populariteit van softbal in Japan staat deze sport daarom in 2020 op het programma in Tokio. Daarna zal het wederom van de Spelen verdwijnen. De tranen bij de Nederlandse vrouwen bij het verlaten van het veld lieten zien dat de softbalsters zich terdege beseften dat ze nu een unieke kans mislopen.

Nederland speelt 27 juli om 12.00 tegen Tsjechië haar laatste wedstrijd om des keizers baard. Later op de dag om 15.00 uur zullen Italië en Groot-Brittannië in hun onderlinge duel uitmaken wie de koffers kan gaan pakken voor de Spelen in Tokio.

Foto: Willem van der Steeg


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl