Verlies voor softbalsters richting Olympische Spelen

Oranje heeft zichzelf gisteravond een slechte dienst bewezen door met 5-2 te verliezen van Groot-Brittannië. Het Nederlands team speelt op het Olympisch kwalificatietoernooi (OKT) voor de zone Europa/Afrika, wat van 23-27 juli wordt gehouden op de velden van UVV in Utrecht. Alleen voor de winnaar van het OKT ligt er een ticket klaar voor Tokio 2020.

Door: Willem van der Steeg

Nederland en Groot-Brittannië hielden elkaar de eerste innings in evenwicht, waarna Team GB in de derde inning het verschil ging maken (3-0) en uiteindelijk uitliep naar een 5-2 einduitslag na 7 innings. Persoonlijke fouten aan de kant van Oranje en de goede vorm van de Britse slagvrouwen waren daar debet aan. Om het tij te keren verscheen er tot 2 keer toe een andere pitcher op de Nederlandse heuvel, terwijl Georgina Corrick namens Team GB de hele wedstrijd de ballen op de Nederlandse slagvrouwen bleef afvuren. De Nederlandse slagploeg kon echter onvoldoende druk zetten op de Britse verdediging.

Doordat Nederland eerder wel van Zuid-Afrika (11-1) en van Spanje (7-0) wist te winnen, plaatste Oranje zich, net als Groot-Brittannië, wel voor de Superronde. Nederland zal in de Superronde nog uitkomen tegen Europees kampioen Italië (26 juli, 19.00) en Tsjechië (27 juli). De uitslagen in de eerste ronde blijven staan en tellen mee in de Superronde. Oranje zal daarom beide wedstrijden moeten winnen om zicht te houden op de Olympische Spelen en is daarbij ook afhankelijk van de overige uitslagen.

Foto: Willem van der Steeg


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl