Omar Rziki tekent bij FC Dordrecht

Met de komst van Omar Rziki naar de jeugdopleiding van FC Dordrecht keert de Rotterdamse oefenmeester terug op het oude nest. Rziki was al eens eerder werkzaam aan de Krommedijk, toen hij in 2013 vertrok naar de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam. De afgelopen jaren was Rziki in China fulltime werkzaam in de voetballerij.

‘Ik heb een fantastische tijd gehad daar. Mijn periode in China heeft me veel opgeleverd, het is een enorme verrijking geweest voor mijn trainerscarrière. Inmiddels spreek ik de taal goed en zal altijd een binding hebben met het land en de mensen die ik er heb leren kennen.’

Over zijn keuze voor FC Dordrecht zegt Rziki het volgende: ‘Ik ben een gevoelsmens. Ik ben al eens eerder met veel plezier werkzaam geweest bij FC Dordrecht. De afgelopen periode raakte ik met Claudio Braga in gesprek over de goede ontwikkelingen bij de club. Na mijn eerste gesprek met Ben Kinds had ik meteen een goed gevoel, hij heeft een hele duidelijke visie. FC Dordrecht heeft met de jeugdopleiding de afgelopen jaren goede stappen gemaakt. De onlangs beklonken samenwerking met Feyenoord is één van die goede ontwikkelingen. Ik kijk er naar uit om mijn steentje te kunnen bijdragen aan het verder professionaliseren van de jeugdopleiding en spelers te helpen in hun laatste stap om profvoetballer te worden.’

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl