Opmars heren HC Schiedam duurt voort

 

Dordrecht – De heren van Schiedam hebben wedrom een overwinning geboekt. In en tegen Dordrecht werd met 0-2 gewonnen. Het was voor de Schiedammers alweer hun 22ste punt in 8 wedstrijden. Hiermee blijven de heren op de hielen zitten van Barendrecht voor de strijd op plek drie, welke recht geeft op promotie naar de 1e klasse.

De wedstrijd van  vanmiddag had een onderbrekening van een uur, dit omdat de scheidsrechter in de beginfase na een valpartij zijn pols brak en de bond een nieuwe moest “invliegen”. “Tijdens wachttijd moet je proberen de boel scherp te houden, al is dat wel lastig en daarom zijn we wel even naar binnengegaan” zei coach Bart Jan van Collenburg. “Nadat de wedstrijden hervat was speelden wij redelijk tegen een Dordrecht wat enorm defensief speelt. Je moet dan met een hoog baltempo spelen, maar we kwamen er dus wel moeilijk doorheen. Uit een strafcorner maakte Alexander den Haan, vlak voor rust, de openingstreffer. Na de rust zijn wij iets hoger gaan spelen en nadat Jeroen Wiezer de 0-2 maakte, gingen zij alles of niets spelen. We hielden het achterin goed dicht en boekte hiermee een gedegen overwinning”.

De Schiedammers kunnen zondag de derde plaats innemen, wanneer zij in Schiedam zullen aantreden tegen DSHC. “We kijken van week tot week wat we zelf behalen en daarna pas wat Barendrecht gespeeld heeft. We hebben de promotie nog steeds in eigen hand als we zelf alles winnen. Ik ben dan ook enorm trots op deze groep, want het was al de achtste wedstrijd op rij zonder nederlaag. We blijven keihard werken ook als het even niet loopt. De wilskracht in deze groep is zeer goed”, sloot Van Collenburg af.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com