De Amsterdamse ploeg speelde doordeweeks ook voor de KNVB-beker en ook zij vonden daarin hun Waterloo. Derde Divisionist ODIN’59 was na een 3-3 gelijkspel de sterkte vanaf de penaltystip. Een domper voor AFC, zeker gezien de succesvolle bekercampagne van vorig seizoen waarin het de 1/8e finale haalde en o.a. Telstar en Top Oss versloeg.

Waar Excelsior M de laatste weken de weg omhoog vindt, blijft AFC wat wisselvallig. De ploeg staat weliswaar vierde maar van de regerend kampioen mag meer verwacht worden. Na de nederlaag afgelopen speelronde, 2-0 bij Rijnsburgse Boys, is de achterstand op koploper IJsselmeervogels vier punten. Bovendien heeft AFC al een wedstrijd meer gespeeld.

Werk aan de winkel dus voor trainer Ullrich Landvreugd en zijn spelers. AFC kan zich geen puntverlies meer veroorloven en om dat te bereiken zal er gewonnen moeten worden. Excelsior M zal dat uiteraard niet zomaar laten gebeuren. De Tricolores zijn immers weer toegetreden tot de brede middenmoot en kunnen zich bij winst zelfs weer voorzichtig melden in de subtop. Een plek waar de meeste Maassluise supporters de ploeg van Dogan Corneille vooraf aan het seizoen ook verwachtte.

Het is voor iedereen die Excelsior M een warm hart toedraagt dan ook te hopen dat de wedstrijd anders afloopt dan de vorige editie. Na een uitstekende eerste helft (waarin een 0-1 voorsprong werd genomen door een doelpunt van Vincent v.d. Berg), werd Excelsior M de tweede helft volledig afgetroefd. De 4-1 nederlaag was wellicht wat geflatteerd maar absoluut terecht.

Morgen dus een nieuwe kans op winst in Amsterdam. De wedstrijd begint om 14:30 en wordt gefloten door dhr. Eijgelsheim.

Bron: Excelsior Maassluis