Rotterdam – Sparta Rotterdam is er in geslaagd het gat van 5 punten met nummer 2, VVV, te behouden. De ploeg van oefenmeester Alex Pastoor won op een koud Kasteel na een 3-0 ruststand uiteindelijk met 5-2.
De Rotterdammers kende aanvankelijk weinig moeite met de nummer laatst van de Jupiler League. Al werd het veldoverwicht in de eerste helft pas na een half uur uitgedrukt in doelpunten.
Verdediger Dumfries wist uit een hoekschop van Verhaar middels een vallend schot zijn eerste competitiedoelpunt in het betaalde voetbal te scoren.
Luttele minuten later was het Verhaar die met een geniaal steekpasje Bergkamp bediende en de spits wist, weliswaar in de rebound voor de verdubbeling van de score te zorgen. Nog voor rust was het de aangever zelf die met een droge schuiver na goed doorgaan van van Moorsel de 3-0 aantekende. Voor Verhaar betekende dit alweer zijn 16de van het seizoen.
Na de rust was het even billenknijpen voor de koploper. Eerst was het Jonathan Kindermans die vanaf 30 meter de aansluitingstreffer produceerde en 5 minuten later was het ex-Spartaan Steef Nieuwendaal die via het hoofd de marge weer op 1 bracht.
Sparta rechte de rug en in de 75ste minuut was het routinier Michel Breuer die uit een vrije trap van Verhaar de bal met de hak in het RKC doel liet verdwijnen. Het slotakkoord was voor Brogno die de derde assist van de avond voor Verhaar promoveerde tot de allesbeslissende 5-2.
Door de overwinning gaat de Kasteelclub soeverein aan kop. Vrijdag wacht in Eindhoven de confrontatie met de plaatselijke vv.