ZWEDEN – Het Nederlands elftal heeft in de interland tegen Zweden niet gekregen waar het recht op had. Het elftal, dat door bondscoach Danny Blind op vele plaatsen was gewijzigd, kwam ondanks vele kansen niet verder dan 1-1.

Het Nederlands elftal speelde een goede wedstrijd en het was in de eerste helft dan ook wachten op een goal van Oranje zijde. Deze viel echter aan Zweedse kant. Marcus Berg profiteerde van een grote fout van oud-Spartaan Kevin Strootman, waardoor het Nederlands elftal met een achterstand ging rusten.

In de tweede helft werden een flink aantal kansen om zeep geholpen, waardoor een overwinning ver weg leek. Een doelpunt van Wesley Sneijder zorgde echter weer voor hoop in de Oranje harten, in een wedstrijd waarin Zweden niets meer in te brengen had. In de slotfase scoorde Bas Dost nog de loepzuivere 1-2, maar deze werd onterecht afgekeurd door de Italiaanse scheidsrechter.

Na het gelijke spel staat Oranje tweede in de poule, achter Bulgarije dat wel won. Favoriet Frankrijk speelde verrassend gelijk tegen Wit-Rusland.