Oranje Leeuweninnen wederom naar Frankrijk

De OranjeLeeuwinnen keren in maart terug naar het Noord-Franse Valenciennes, waar de vice-wereldkampioen afgelopen zomer twee WK-duels speelde en de fans de stad oranje kleurden. Op woensdag 4 maart een duel tegen Brazilië en op 10 maart tegen Frankrijk.

Op zaterdag 7 maart (19.00 uur) wacht dan een uitstapje naar de havenstad Calais, waar de formatie van coach Sarina Wiegman (foto) het opneemt tegen Canada. De drie duels worden gespeeld in het kader van het ‘Tournoi de France’, dat de Franse voetbalbond organiseert ter ere van vijftig jaar vrouwenvoetbal in het land. Ook in 1995, bij het 25-jarig bestaan, stond dit toernooi op de agenda. Voor de Oranjevrouwen komt het toernooi in Frankrijk in plaats van de Algarve Cup, waar Nederland de afgelopen jaren één van de vaste deelnemers was.

Top Tien

Alle tegenstanders die de OranjeLeeuwinnen – momenteel de nummer drie van de wereldranglijst – in Frankrijk tegenkomen, staan in de top tien van de FIFA-ranking: Frankrijk staat vierde, Canada bezet de achtste positie en Brazilië is op de negende plek terug te vinden. Historisch gezien zijn Brazilië en Canada voor Nederland de lastigste tegenstanders. Zo waren de Leeuwinnen tegen Canada alleen tijdens het afgelopen WK de bovenliggende partij (2-1). Drie keer was er een gelijkspel, terwijl Canada in negen gevallen de sterkste ploeg was.

Nederland en Brazilië stonden tot op heden vier keer tegenover elkaar. De ‘gele kanaries’ stapten drie keer als winnaar van het veld, terwijl het onderlinge treffen eenmaal geen winnaar opleverde. In de allereerste ontmoeting tijdens het eerste (officieuze) WK in China – 2-1 winst voor Brazilië – had de op dat moment achttienjarige bondscoach Sarina Wiegman een basisplaats. En Oranje en Frankrijk stonden maar liefst 28 keer tegenover elkaar. De balans is met dertien tegen tien overwinningen licht in Nederlands voordeel.

Foto: Archief Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl