Oranje Leeuwinnen beginnen OKT met spectaculaire winstpartij

Den Haag – Het Nederlands vrouwen elftal is er in Den Haag in geslaagd de eerste wedstrijd winnend af te sluiten. De Oranje Leeuwinnen van oefenmeester Arjan van der Laan versloegen in Den Haag de dames van Zwitserland in een spectaculaire wedstrijd met 4-3.

De Nederlandse vrouwen hadden even nodig om in het ritme te komen en daar profiteerde Fabienne Humm al snel van. De Zwitserse schoot uit de draai de 0-1 binnen. Nadat Vivianne Miedema dicht bij de gelijkmaker was, kwam Oranje alsnog op gelijke hoogte. Miedema werd gevloerd in de zestien en Manon Melis schoot de ploeg van bondscoach Arjan van der Laan koeltjes op 1-1.

Na de rust opende de Nederlandse dames sterk. Vlak na de thee was Miedema meteen trefzeker: 2-1. Aanvoerster Mandy van den Berg wist de marge niet veel later te verdubbelen uit een hoekschop van Sherida Spitse. Even later leek de wedstrijd te worden beslist toen de ingevallen Shanice van de Sanden er 4-1 van maakte. Daarna maakten de Oranje-dames het echter nog onnodig spannend. De Zwitsers kwamen via Rahel Kiwic en Ramona Bachmann terug tot 4-3. Daarna raakte Eseosa Aigbogun zelfs nog de lat. Ook de Nederlandse vrouwen kregen nog een handvol kansen, maar aan de stand kwam geen verandering meer.

De ander wedstrijd tussen Zweden en Noorwegen, werd in Rotterdam gewonnen door Zweden met 1-0. Aankomende zaterdag spelen de Oranjedames op een uitverkocht Kasteel tegen Noorwegen. De aanvang van dat duel is wederom 19:30.

Foto: Yannick Verhoeven (VKsportfoto)

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een reactie