Oranje wint klassieker tegen Duitsland in hol van de leeuw

HAMBURG – Het Nederlands elftal heeft zaterdagavond zeer goede zaken gedaan in het EK-kwalificatieduel tegen Duitsland. Niet alleen won een veerkrachtig Oranje het uitermate vermakelijke duel van de Oosterburen, maar ook deed het een uitstekende zaak wat betreft het onderlinge resultaat tussen beide ploegen. Bij gelijk aantal punten zal Oranje daardoor boven Duitsland eindigen in de poule.

Nederland begon redelijk goed aan het duel in Hamburg en kreeg de eerste kansen van het duel. Toch pakte dit niet goed uit voor de ploeg van Bondscoach Ronald Koeman, want de allereerste counter van de Duitsers was meteen raak. Gnabry, de beste man aan Duitse zijde, was het meest attent op een afvallende bal. Nederland moest daardoor in de achtervolging maar kon in de eerste helft eigenlijk weinig potten breken.

Ook in het begin van de tweede helft leek Duitsland eenvoudig stand te kunnen houden en zelfs uit te kunnen lopen via de counter. Maar na twee wissels van Ronald Koeman was het binnen tien minuten 1-2 voor Oranje. De Jong rondde eerst uitstekend af op aangeven van Babel, waarna de ongelukkig spelende Tah de bal in eigen doel tikte.

Nederland leek op rozen te zitten, maar zoals Van Dijk na het duel aan gaf ‘leek de scheids het duel nog spannend te willen maken’. De arbiter legde de bal na een minimale handsbal van De Ligt onbegrijpelijk op de stip. Kroos schoot weliswaar raak, maar Nederland raakte het momentum niet kwijt. Twee uitstekende vlijmscherpe aanvallen leverde de 2-3 van Malen op, die daarmee zijn uitstekende debuut opluisterde met een doelpunt, en de 4-2 van Wijnaldum die daarmee de wedstrijd besliste. Zo start Nederland de achtervolging op Noord-Ierland op uitstekende wijze, met een overwinning op de Oosterburen.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Leon van Voorst

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl