Oud-Spartaan Van den Bergh hoofdtrainer bij WV/Kranenburg

Ricky van den Bergh heeft per direct de taak van Martin Abbenhuis als trainer/coach bij zaterdag derdeklasser Wateringse Veld/Kranenburg overgenomen. Hij tekende een overeenkomst voor anderhalf seizoen, dus tot medio 2020.

Voor Van den Bergh is het geen probleem dat hij nu boven – als trainer/coach – de spelersgroep staat in plaats van in de groep als speler. ,,Het zal voor mij en ook voor de groep wennen zijn dat ik nu als eindverantwoordelijke voor de groep sta, maar ze kunnen allemaal goed voetballen, dus dat hoef ik ze niet te leren. Ze moeten gewoon een beetje meer gas geven tijdens trainingen dan kunnen we echt van iedereen winnen.”

Opdracht

Dat wordt ook de opdracht, want Wateringse Veld/Kranenburg leek in de eerste seizoenshelft zomaar op de titel af te stevenen, maar na de winterstop ging het minder. ,,Ik verwacht dat de groep het restant van het seizoen goed oppakt”, laat Van den Bergh weten. ,,We krijgen nog een zwaar programma. We zijn niet heel lekker uit de winterstop gekomen met gelijke spelen en terechte nederlagen bij KMD en thuis tegen Lyra, maar we hebben afgelopen zaterdag een goede wedstrijd gespeeld uit tegen Hercules en met 1-8 gewonnen. We hopen die lijn door te zetten.”

Korter

Gaat van den Bergh veel veranderen nu hij de technische scepter zwaait bij de club, na het vertrek van Abbenhuis? Van den Bergh: ,,Elke trainer heeft zijn eigen idee en dat zal ik ook hebben. Ik weet waar het bij ons af en toe aan schort en daar zal ik wat korter op gaan zitten. Verder heb ik prima met Martin (Abbenhuis – red.) samengewerkt en vind ik het jammer dat we het niet samen kunnen afmaken. Ik wens hem dan ook heel veel succes bij zijn nieuwe club ODB.”

Naast Lyra heeft Wateringse Veld/Kranenburg nu vooral ook te maken met concurrentie van KMD en Schipluiden. Het belooft nog een hectisch slot van de competitie te worden in de fraaie derde klasse B van het zaterdagvoetbal.

Foto: Mischa Keemink

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl