Overtuigende competitiestart van M.S.V.’71

M.S.V.’71 is de competitie in de 4e klasse uitstekend begonnen. In eigen huis werd het sterk geachte SV Houtwijk met een 4-1 nederlaag terug naar Den Haag gestuurd. Bij M.S.V.’71 waren Jack van der Vlugt (links op foto) en Jordi Floors (rechts op foto)  beiden met 2 treffers belangrijk.

Vooraf waren de verwachtingen bij de thuisploeg niet al te hoog gespannen. Het bezoekende SV Houtwijk was vorig seizoen een van de betere ploegen uit de 4e klasse en had via de nacompetitie promotie naar de 3e klasse net gemist. De voorbereiding van de Hagenaars was ook veelbelovend met een ongeslagen reeks in het bekertoernooi.

Thuisploeg M.S.V.’71 speelde in de voorbereiding wisselvallig en mist tot nu toe nogal wat potentiële basisspelers vanwege blessures.

Maar ondanks dat kwam de ploeg van nieuwe trainer Harry van Kapel uitstekend uit de startblokken. Aanvoerder Jeremy van Loenen speelde als valse spits, die bij balverlies als extra middenvelder fungeerde. De 2 overgebleven aanvallers, Jordi Floors en Jack van der Vlugt moesten via de omschakeling hun snelheid benutten en op die manier gevaarlijk worden. Dat lukte uitstekend. Vooral ook omdat het centrale verdedigingsduo van SV Houtwijk nogal traag was.

Daardoor kon het gebeuren dat M.S.V.’71 via prima voetbal in het eerste bedrijf heel eenvoudig uitliep naar een 2-0 voorsprong door doelpunten van Jack van der Vlugt en Jordi Floors. Eerstgenoemde schudde na 18 minuten bekwaam verdediger Bertus Flaman van zich af en rondde daarna beheerst af. De tweede Maassluise treffer  was 3 minuten later  een in tikker, nadat doelman Mitchel Kessel een schot van Joey Frerichs had gepareerd. (2-0).

Achterin gaf M.S.V.’71 praktisch niets weg. De verdediging met het ijzersterke centrum (Paul Dorsman en Danny Suisse) en de 2 nuttige vleugelverdedigers (Sven Schipper en Bryan Vermeulen) sloot als een bus.

Met een beetje meer fortuin en wat meer precisie in de afronding had de score er bij rust voor de gastheren nog veel positiever uit kunnen zien.

Na rust was er aanvankelijk wat meer balans in de wedstrijd. Bij M.S.V.’71 was er sprake van enige verslapping terwijl de bezoekers wat meer van zich afbeten. Maar na een kwartier pakten de mannen van Kapel de draad weer op en liepen uit naar 4-0.Ook nu waren Jack van der Vlugt (prachtige kopbal op aangeven van Bryan Vermeulen) en Jordi Floor  (afstandschot) succesvol.

Vijf minuten voor tijd leek M.S.V.’71  via een vloeiend lopende aanval tussen Jack van der Vlugt en Rick de Jonge nog op 5-0 te komen ,maar doelman Kessels wist met een flitsende reactie de inzet van de Jonge te pareren, In de allerlaatste minuut kon SV Houtwijk nog wat terugdoen. De bezoekers kregen een cadeautje van scheidsrechter Cornelis Rueck in de vorm van een strafschop. Roëll Brute schoot de elfmetertrap onberispelijk binnen. (4-1).

Uitblinker Jack van de Vlugt was blij met de goede seizoenstart van zijn ploeg. “Dit is wel lekker ja. De eerste klap is een daalder waard. Ik kreeg nogal wat ruimte. Dat kwam ook omdat die linksback veel diep ging en ik ben heel scherp op de counter. En als je dan ziet dat die andere verdedigers vrij traag zijn dan krijg je alle ruimte. En daar maak ik dan graag gebruik van”  De niet al te grote Van der Vlugt scoorde deze middag een prachtig doelpunt met zijn hoofd.

Was dat je eerste kopdoelpunt?  “Nee. Vorig jaar tegen Verburch heb ik ook met het hoofd gescoord. Maar deze was even van een ander niveau. En belangrijk. Het was de 3-0 en daarmee was de wedstrijd beslist. Het was trouwens een heerlijke voorzet van Bryan (Vermeulen). Precies op maat. Ik hoefde er alleen nog maar tegenaan te vliegen.

Over zijn persoonlijke doelstelling is de rechterspits uitgesproken. Zijn antwoord is ook tekenend voor de teamspirit bij M.S.V.’71.

Ik wil belangrijk zijn voor het team. Ik ben hier ook gekomen om plezier te hebben in het voetbal. We hebben een leuke groep. Vorig jaar hebben we een minder leuk seizoen gehad. Dat kan gebeuren. En dan moet je een stapje terug doen. Maar ik denk dat wij nu zeker een team hebben die een stapje omhoog kan zetten. Ik vind het ook leuk dat Jordi (Floors) het hier naar zijn zin heeft. Ik heb samen met hem bij VDL gevoetbald en via mij is hij naar M.S.V.’71 gekomen. En zo’n jongen kan je hier best wel gebruiken Dat heb je vandaag kunnen zien. Want hij speelde een goede wedstrijd en legde er 2 in”.

Nieuwe trainer Harry van Kapelwas ook in zijn nopjes met het resultaat van zijn ploeg deze middag. “Ik denk dat we driekwart van de wedstrijd goed gespeeld hebben. Net na rust hadden we een periode van verslapping. Toen waren we even niet bij de les. Ik kende die tegenstander niet. Ik wist niet wat we moesten verwachten. Ik heb wel informatie ingewonnen bij de trainer van Zwervers. Daar hadden zij in de voorbereiding tegen gespeeld. Die was wel onder de indruk. Maar of dat dan dezelfde ploeg is als vandaag dat weet je eigenlijk toch niet. Dat zegt dus niet zoveel. Daarom ga ik liever van onze eigen kracht uit. Ik ben best tevreden over wat ik vandaag gezien heb. We maken langzaam stappen. Ik zie ook dat de spelers dichter bij elkaar komen. En er zijn nog veel spelers geblesseerd. Dus de groep wordt alleen maar groter”.

Bron: MSV’71


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl