Overtuigende winst voor HC Schiedam H1

Schiedam – De heren van HC Schiedam hebben het publiek vandaag een prima wedstrijd voorgeschoteld. De tegenstander uit Rijswijk was vorig seizoen een lastige tegenstander, waarvan uit werd verloren en thuis ternauwernood een gelijk spel werd behaald.

Deze zondag was andere koek, al leek het daar in het eerste kwart werd nog niet op, doordat Rijswijk via een counter uit kon halen en de 0-1 binnenschoot. Er was dus werk aan de winkel en Pepijn van Rooij schoot aan het einde van het eerste kwart de verdiende gelijkmaker binnen. Schiedam nam vanaf
dat moment het heft in handen en raakte de controle over de wedstrijd niet meer kwijt. Het publiek kreeg onder een heerlijk zonnetje steeds mooier hockey van de Schiedammers te zien. Een prachtig doelpunt van Neville Tegelaar bracht de bevrijding van de gelijke stand.

David Villerius scoorde vlot daarop de 3-1 uit een toegekende strafcorner. In de tweede helft, kwam de tegenstander, moegestreden,
bijna niet meer over de middenlijn. Dako Jaeger en Ruben van Dam brachten met twee prachtige velddoelpunten de eindstand op 5-1.
Na deze tweede wedstrijd deelt Schiedam met 6 punten, de 1e positie met Etten-Leur. Volgende wacht de streekderby uit tegen Pollux.

Foto: Tanja Margan

Avatar foto

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com