Overwintering in Youth League voor Feyenoord

ROTTERDAM – Feyenoord O19 heeft de volgende ronde in de UEFA Youth League weten te bereiken. In het Van Donge & De Roo stadion won de ploeg van oefenmeester Adriaanse woensdagmiddag met 4-3 van de leeftijdsgenoten van SSC Napoli . Grote man aan de kant van de Rotterdammers was Orkun Kokcu met twee doelpunten.

Tegenstander Napoli begon sterk aan het duel met de leeftijdsgenoten van Feyenoord. Al na twintig seconde leek de bal het doel te verdwijnen. Het was Gaetano die de bal hard raakte. Gelukkig voor Feyenoord zeilde de bal net naast de goal van doelman Justin Bijlow.
Negen minuten later was het wel raak. Zerbin kon na slecht verdedigend werk van de Rotterdammers de bal feilloos binnenschieten. Dit betekende de 0-1. De ‘Stadionclub’, die aan een gelijkspel genoeg had om door te gaan, leek wakker geschud. Kokcu kreeg een grote kans om de score gelijk te trekken. Hij werd echter gevloerd in de zestienmeter. De Poolse arbiter kende geen strafschop toe. Feyenoord werd alsmaar gevaarlijker. Dit resulteerde na een half uur spelen in het eerste Rotterdamse doelpunt. Het was opnieuw Kokcu die gevaarlijk was. Deze keer ging zijn afstandsschot wel achter doelman Schaeper. Nog geen vijf minuten later was het centrumverdediger Geertruida die met een kopbal de score verdubbelde. Feyenoord, gesteund door honderden toeschouwers, kreeg vleugels en creëerde nog voor rust enkele gevaarlijke mogelijkheden. Tot scoren kwam de ploeg van Adriaanse echter niet meer in het eerste gedeelte.

In de tweede helft was Feyenoord de vleugels nog lang niet verloren. Vier minuten na het beginsignaal was het opnieuw Kokcu die wist te scoren. Deze keer schoot hij een vrije trap van rand zestienmeter feilloos achter de Italiaanse doelverdediger. Dit betekende de 3-1. Ook daarna bleef het gevaar van de kant van de Rotterdammers komen, maar scoorde het niet. Napoli bracht in de 69e minuut de spanning terug in het vermakelijke duel. Het was Palmieri die van de onoplettendheid van de Feyenoorders gebruik maakte: 3-2. Het werd onvriendelijker en de arbiter voelde zich genoodzaakt een tweede gele kaart te geven aan de centrale verdediger van de Italianen. Feyenoord liet zich niet gek maken en voetbalde zakelijk verder. Toch kwamen de bezoekers zeven minuten voor tijd nog op gelijke hoogte. Uit een penalty werd het nog 3-3. De laatste actie van de wedstrijd was voor Feyenoord. Achraf El Bouchataoui wist ver in blessuretijd een penalty te benutten.

Door deze zege is Feyenoord O19 zeker van de volgende ronde in de UEFA Youth League.

 

Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mike Bos

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een antwoord