Piet Boon: ‘Verschillen in Tweede Klasse C zijn klein’

Piet Boon begint straks aan zijn tweede seizoen op sportpark de Rondgang in Hoek van Holland, dat hij vanaf huis lopend kan bereiken. Natuurlijk hoopt hij een beter seizoen te draaien dan het vorige, dat vanwege de coronacrisis niet is afgemaakt.

Weinig verrassingen in de indeling in de zaterdag tweede klasse komend seizoen. Piet Boon: ,,Zoals ik verwacht had. Persoonlijk ben ik wel blij, dat we Vitesse Delft erbij hebben, dat is een mooie club om tegen te spelen. Verder veel leuke, goede en bekende regioclubs, waar we al seizoenen tegen spelen. Het is alleen jammer, dat er weinig Westlandse clubs in die tweede klasse spelen. Westlandia is de enige echte derby in deze poule.”

Klein

,,De onderlinge verhoudingen zijn klein”, weet Boon. ,,Dat maakt het voor veel ploegen mogelijk om voor de prijzen te gaan meespelen. Maar het is vaak weer afwachten hoe een seizoen verloopt. In deze poule moet je iedere week het maximale eruit willen halen, want iedereen kan van iedereen winnen of verliezen.”

Bespreken

Waar gaat HVC’10 voor het komende seizoen? Piet Boon: ,,Het doel gaan we met de groep en begeleiding nog bespreken. Zelf zie ik wel degelijk mogelijkheden om om de prijzen mee te gaan spelen. In de groep zit veel ervaring en enkele jonge spelers ontwikkelen zich goed en snel. We moeten altijd uitgaan van onze eigen kracht. De speelwijze en instelling op trainingen en in wedstrijden week op week willen verbeteren. Voetbal zit er genoeg in deze groep, maar vooral als we de bal verliezen of niet hebben, zullen we sneller moeten omschakelen en beter moeten verdedigen, want we hadden afgelopen seizoen de meeste goals tegen.”

Selectie

Boon betreurt het stoppen van doelman Vincent Madern. Hij: ,,Nu zullen Rowdy Janssen en Tom van der Spek gaan uitmaken wie eerste keeper zal gaan worden. Luke Kernan en Jorn Groothuizen komen terug bij HVC’10 na bij Westlandia in de hoogste jeugd te hebben gespeeld. Verder hebben we doorstroming uit eigen jeugd en het derde elftal, wat altijd een goede zaak is. Al met al denk ik dat de selectie er komend seizoen sterker uitziet en het is vooral mooi, dat het tweede gepromoveerd is naar de reserve eerste klasse, waardoor de concurrentie en ontwikkeling van de spelers omhooggaat. Laten we vooral hopen dat iedereen gezond blijft en dat we weer een heel seizoen lekker kunnen voetballen”, sluit Piet Boon met een terechte opmerking af.

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl